Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Magyarországon hol lehet...

Magyarországon hol lehet harci csikungot tanulni?

Figyelt kérdés

2015. jan. 11. 11:56
1 2 3 4
 31/35 Singham ***** válasza:

Aczél te ezt most komolyan gondoltad? Hogy elfogadsz minden kihívást? Ez az évtized vicce! :'D Már mikor elkezdted a pályafutásodat ott volt a birkózó srác. Kihívott téged, több kérdésnél, de inkább leléptél hónapokra és nem irkáltál sehova.

Utána volt jó pár Muay Thai-os, bokszoló, stb., akik kihívtak téged, de te mindig visszautasítottad, hogy neked nem jó az időpont, a helyszín, ez, az, amaz.

Meg legalább a BJJ-s dologgal ne ferdítenél. :D Beszéltem a sráccal, kb. mindenki szétakart ott rugdosni olyan szinten kezdtél el beszélni az elején. Alapból azzal kezdted, hogy minek szuszpenzor, mikor a tökön való súlylóbálás jobb, mint a szuszpenzor, feledzi tökéletes, stb. Na, utána jött a sparring. Ki kopogtatott le téged? Egy olyan nő, aki a terhessége miatt jó ideje nem járt már. Előtte meg az ment, amit leírtak. Lényegében kijelentetted, hogy nincs olyan fogás, amiből te ne szabadulnál ki, mivel a Wudang Kung fu olyan tökéletes. Hiába tagadod le, így volt. Látod, mások is emlékeznek rá. Totál leégtél az edzésükön, erre te, a nagy hős súlylóbálós Wudang harcos mit csinált? Késes Krisz haverod fórumján beállítottad, hogy te voltál ott a legkeményebb és az ott edzők csak brazil táncos lányok voltak. Igen ám, csak kik voltak ezek a ,,brazil táncoslányok". Több BJJ-s bajnok, európai boksz bajnok, stb. Szerinted ezek a táncos lányok. :D

Meg itt a Gyakori kérdéseken is folyamatosan beégsz. :D Nem nagyon van olyan dolog, ahol nem égnél be. Ott volt a nagy ,,kaja szakértelmed" mikor ,,Táplálkozásharcművész" voltál. Mi is volt annál? Konkrétan a testépítők jobban körberöhögtek, mint mi szoktunk harcművészeti témában. Neeeeeem, te nem égsz be sose, mégis a Gyakori kérdéseken külön fogalom vagy már. :D

Csak vegyük sorra milyen hangzatos állításaid voltak. Kezdem a kedvencemmel: Brazíliában a gettókban Capoeira-t nyomatnak. Többieknek írom, hogy ezt Aczél meg a haverjai komolyan gondolták. Szent meggyőződésük volt, hogy kint Brazíliában nem lőfegyverekkel vannak felszerelkezve a gettókban, hanem mindenki Capoeirat nyomat.

A Wudang templosomat nem írom már le még egyszer.

Utána volt még az a marhasságod, hogy a küzdősportok azért rosszabbak a Wudang Kung Funál, mert a küzdősportolók idős korukra meghülyülnek a sok ütéstől, bezzeg a Wudang Kung Fu-ban olyanok az ütések, hogy az nem okoz ilyet.

Utána elkezdted, hogy azért jobb a Wudang Kung Fu-t, mert az idősebb korban is lehet csinálni, a küzdősportokat meg nem lehet azután gyakorolni, hogy már nem versenyzel. Többieknek, hogy érthető legyen: ha valaki 12 éves koráig versenyzett 22 éves koráig, az utána már nem tud edzeni.

Utána elkezdted, hogy Kínában mindenki Wudang Kung Fu-t nyomat, ott még a hírét se ismerik az MMA-nak. Igaz, hogy Kína MMA lázban ég már évek óta, volt már The Ultimate Fighter China is, de nem, ennek ellenére mindenki Kung Fuzik.

Másik kedvencem: a Wudang Kung Fusokat hívták volna már MMA-zni, csak túl erősek az ütésük, ami miatt túl veszélyesek lennének az ellenfélnek. :D

Soroljam még tovább? :D Szerintem nem kell. :D Ennek ellenére te váltig állítod, hogy nem égtél be. :D

Szemétláda:

Igen, szentül állította, hogy ott olyan kemény harcosokat képeznek ki, akiket senki nem tud legyőzni. Reflexük olyan, hogy a golyókat is eltudják kerülni. A sok Chi-s edzéstől meg oda tudják irányítani a Chit, ahova akarják. Meg ehhez hasonlókat mondott. A legrosszabb, hogy full komolyan gondolta az egészet. :D

2015. jan. 12. 17:42
 32/35 anonim ***** válasza:

Nekem erről az a véleményem, hogy nem lehet tudni, hogy ki az aki kamuzik. (Ne értsetek félre nem védek én senkit, nem is állok senkinek sem a pártján!) Amúgy pedig az sem túl jó dolog ha valaki nagyon elfogult, a saját stílusával. Azért mert valaki teszem azt például: Valaki shorin-ryu kenpot gyakorol x ideje, és neki ez a kenpo nagyon tetszik, és tegyük fel, hogy még egészen ügyes is benne. De attól még nem kell azt gondolnia, hogy a shorin-ryu kenpo a legkirályabb a világon.

Sok stílusba kell belekóstolni ahhoz, hogy valaki egyértelműen pozitív avagy negatív kritikát alkosson meg egy adott stílusról.

Egyébként egy kis megjegyzés, a capoeiráról:

"A capoeira rövid története:

A capoeira története összefonódik Brazília történelmével. 300 évvel ezelőtt a portugál telepesek afrikai rabszolgákat vásároltak, akiket brazíliai dohány és cukornádültetvényeiken dolgoztattak. A különböző etnikumú afrikai törzsek egyetlen közös pontja vallásuk, az orixa kultusz volt. A holland támadások idején meggyengültek a portugál gyarmatosítók, ekkor több ezer rabszolga kísérelhette meg a szökést. A szerencsésebbek a dzsungelbe menekülve létrehozták saját törzsi kultúrájukra épülő autonóm városaikat. Szabad városokat a rabszolgatartó Brazíliában. Ezekben a városokban a túlélésért küzdve testüket, kezüket, lábukat használva kellett harcolniuk. Később sikerült felszámolni ezeket a városokat, a sanyarú körülmények közt élő rabszolgáknak majd 200 éven át kellett várniuk szabadságukra. Törzsi szokásaikat, így a harc minden megnyilvánulási formáit tiltották gazdáik. Nem lett jobb a helyzet a rabszolgaság felszabadítása után sem, a feketék nehezen kaptak munkát, a nagyvárosok nyomornegyedeiben a bűnözésből éltek. Ekkor annyira rossz hírneve volt a capoeiristáknak, hogy törvény tiltotta a capoeira gyakorlásának bármilyen megnyilvánulási formáját. Ez az időszak majd negyven éven át, 1937-ig tartott, mikor is a capoeira világ egyik legendás alakja mestre Bimba megreformálta a capoeirát és az utcákról az edzőtermekbe a társadalmilag elítélt státuszból "nemzeti sporttá" avanzsálta azt. A capoeira a 80-as évektől elkezdett terjeszkedni Brazílián kívül és meghódította a világot, amit összetettségének, kulturális sokszínűségének köszönhet."

Régebben tényleg ez volt az akkori brazil gettók harcművészete (ok nélkül nem tiltanak be semmit), na de manapság ki van zárva, hogy önvédelem céljából gyakorolják a mai gettókban. Ha gyakorolják is, akkor is inkább csak szórakozás céljából, vagy űznek mellette más küzdősportot és akkor kiegészítő stílusnak jól jöhet AKÁR a capoeira.

Az én zipota edzőm, capoeira oktató is egyben. Önmagában nem jó a capoeira, viszont mással kiegészítve azért lehet valamelyest alkalmazni. Bár nekem személy szerint a capoeira soha sem tetszett.

2015. jan. 12. 18:21
 33/35 anonim ***** válasza:

"Sok stílusba kell belekóstolni ahhoz, hogy valaki egyértelműen pozitív avagy negatív kritikát alkosson meg egy adott stílusról."

Hát ez az. Ezért nem bírom az olyanokat én sem, hogy teszem azt 20 éve karatéjozik valaki, és akkor ő szerinte persze, hogy a karate a number one, holott a 20 éve karatézót pedig elverik a kezdők/középhaladók is muay thai/savate/boksz edzéseken.

Én évekig karatéztam (nem versenykaratét!) és kung-fuztam (ráadásul kínai mester keze alatt), nekem senki se akarja bemagyarázni, hogy működőképes dolgok a tradicionális ázsiai harcművészetek.

2015. jan. 12. 18:31
 34/35 Singham ***** válasza:

Szemétláda:

Igen ám, csak ő meg volt róla győzödve, hogy a MAI VILÁGBAN nyomatják a capoeirat a brazílai gettókba. A BOPE komandós alakulat szerintem örülne is, ha tényleg így lenne és nem gépfegyverekkel lövöldöznének rájuk.

2015. jan. 13. 17:28
 35/35 anonim ***** válasza:
0%

Meg voltam győződve? Mert hallottam, nem meggyőződve voltam, hanem ezt hallottam. És?

Annyira megijedtem a birkózóktól és a thai boxolóktól, hogy eltűntem hónapokra, nem tagadom.

De az is lehet, hogy kaptam egy csomó figyelmeztetést, moderálást a fórumon és tiltottak, vagy melóztam, suliztam.. ki tudja. Aztán amikor úgy alakult, újra regeltem. És?

De ha valaki szerint esélyes, hogy én vagy bárki tényleg nem fogad el kihívásokat (miért ne tenné?) akkor.. oké.

Nem értem miért kopogtatott le bjj-s srác. Hogy találkoztam vele? Srácok, komolyan.. vicc.

Amúgy kell valakinek tojásSÁRGÁJA por? Nagy tételben lehet csak venni a caprivous kft-nél, és szétosztanánk páran, pesten. Mert ha még néhány ember beszállna, akkor lehetne rendelni még egy 10 kilóst, 2200+áfa kilónként. Ez nagyon fontos a harci csikung és a szájkarate meg Aczél témához, a tojássárgája por bizony hozzá tartozik. Intimsúlyzózáskor tojásos turmixot kell inni, ezt minden hupikék törpike tudja.

2015. jan. 13. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!