Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Magyarországon hol lehet...

Magyarországon hol lehet harci csikungot tanulni?

Figyelt kérdés

2015. jan. 11. 11:56
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
35%

Aha.. ha jobb egyenest üt egy harcművész, az minden szinten hibás. Sőt, az erőhatást sem fejt ki, ha egy harcművész üt azzal nem lehet orrot törni.. igaz, elfelejtettem.

Szebb napokat!

2015. jan. 11. 17:43
 22/35 anonim ***** válasza:
A harcművész nem tud jobb egyenest ütni, maximum akkor, ha elmegy megtanulni az ökölvívást. Viszont onnantól ha tud is jobb egyenest ütni, akkor azt a boksznak köszönheti és nem a 37 lépéses Sun Tai Chi-nak.
2015. jan. 11. 17:45
 23/35 Singham ***** válasza:
41%

Istenem Aczél :D Te most tényleg ennyire hülye vagy? :D Tai Chi semmit se ér. Mondogatod itt állandóan, hogy nem a gyógytornás verziót kell tanulni, mert a tradícionális milyen nagy harcművészet, stb. Csak lényegében sehol se nagyon tudsz ,,nem gyógytornás" verziót tanulni. Még Kínában se. :D Ott is kenterbe röhögik őket. :D

Meg ezeket a ,,chi kung" edzéseidet bírom. :D Osztod itt az észt, hogy milyen jó, milyen szinten hasznos, de semmit se tudsz mondani, hogy miért hasznos. :D Nem, ne gyere most a mestered videójával, ahol eltör egy evőpálcát, mert az semmit se ér, mert olyan a felvétel. :D Inkább maradj a másik fórumon, ott nem röhögnek körbe.

A többieknek: ne is nagyon foglalkozatok Aczéllal. Full debil a srác. Nem tudtok vele normálisan beszélni (saját tapasztalatból tudom). Pl.: 1-2 éve szentül állította, hogy mai napig van Kínában egy olyan Wudang kolostor, amit még senkinek se sikerült bevennie, mert olyan kemény Wudang Kung Fu-t nyomatnak. Harci képességeiről meg annyit, hogy eddig a sparring kihívások nagy részét elutasította vagy el se ment. Egy-kettőre elment, de mindig leégett ahhoz képest, hogy miket írt előtte az ellenfelei stílusairól.

2015. jan. 11. 19:16
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Mi a harci csikung ? O.o A csikung eleve nem harci dolog, csak laza testmozgás és meditáció. Szerintem ha valami harcit akarsz akkor ne ezzel kezdd.
2015. jan. 11. 19:26
 25/35 anonim ***** válasza:
34%

Singi, hülyeségben legfeljebb csak utánad következem :)

Emlékeztess már mikor égtem le.

Lássuk csak.. földharcosoknál volt hogy kikaptam (bjj szabályrendszerben) és .. ja, máshol nem.

Szerintem kicsit vegyél vissza az arcodból, hangulatot lehet kelteni, bárkit be lehet állítani debilnek, engem is be tudsz állítani szájkaratésnak.. csak nem vagyok.

Milyen sparringot nem fogadtam el? Én szeretek bunyózni, az sem érdekel ha valaki jobb nálam, miért ne fogadnék el kihívásokat? Hol hallucináltál ilyet? :D

Elvileg minden harcművész/küzdősportoló elmegy sparringolni, valami ilyesmi miatt jár edzésre, stílustól függetlenül. Én is, erről a fórumról is találkoztam emberekkel, gyakoroltunk igen. De olyanról szó sincs, hogy engem bárki könnyen elvert volna. Egy bjj-s versenyző srác volt egyébként itt a fórumon, akire emlékszem is, mert tényleg ügyes volt. Neki kopogtam mint jehova tanúi az ajtón. Én valamiért erre emlékszem egyoldalú küzdelemként ami gyakorikérdésekhez köthető.

Illetve egy boxoló srác még él az emlékeimben, de ő meg nem éppen gyakorikérdések kategória.

Na, szóval ennyivel kiegészíteném a történetet. Singi, túl nagy az arcod :)

2015. jan. 11. 19:26
 26/35 anonim ***** válasza:
36%

Ja... főleg a brazil jiu-jitsus tagnak kezdte megmagyarázni, hogy a BJJ az csak játék, és persze azért veszített az edzésen grapplingban, mert nem szereti a szabályokat, mert ott nem lehet gyilkolós wudang technikákat használni. XD

Bezzeg ha lett volna elég ideje CSÍ energiát gyűjteni akkor egyetlen halálos kisujjal történő halánték érintéssel, legyőzte volna a bjj-s srácot, akinek a koponyájának a belsejében szétrobbant volna az agya.

Kitudja lehet anno 2000 évvel ezelőtt a wudang szerzetesek úgy ostromolták meg a shaolin erődítményeket, hogy a fütykösükre rákötöttek egy 40 kilós vasgolyót, majd farkukat meglengették erősen és lezúzták a várfalakat. Utána pedig a csí energiát összegyűjtötték a tenyerükbe és ütöttek egyet csak úgy a levegőbe, amely által akkora lökéshullámot idéztek elő, hogy atomokra bontották az erődítményt, valamint az őrség létszámát nullára redukálták. XD

Meg hogy a wudang főapátokat 800(!!!) éven át SENKI sem tudta legyőzni. XD

2015. jan. 11. 19:27
 27/35 anonim ***** válasza:

"Pl.: 1-2 éve szentül állította, hogy mai napig van Kínában egy olyan Wudang kolostor, amit még senkinek se sikerült bevennie, mert olyan kemény Wudang Kung Fu-t nyomatnak."

Na ne bassz! :D Ma napig senki sem tudta bevetni? Se tankkal, vadászbombázókkal, nehéztüzérséggel? Váó! Azta...... XDDD

"Kitudja lehet anno 2000 évvel ezelőtt a wudang szerzetesek úgy ostromolták meg a shaolin erődítményeket, hogy a fütykösükre rákötöttek egy 40 kilós vasgolyót, majd farkukat meglengették erősen és lezúzták a várfalakat. Utána pedig a csí energiát összegyűjtötték a tenyerükbe és ütöttek egyet csak úgy a levegőbe, amely által akkora lökéshullámot idéztek elő, hogy atomokra bontották az erődítményt, valamint az őrség létszámát nullára redukálták. XD"

Ezen könnyesre röhögtem magamat. XD Köszönöm!!! XD

Nagybátyám jóvoltából volt alkalmam Sadashige Kato 8. danos shotokan karatés, japán nagymester által tartott szemináriumon részt venni. Hát a full original tradicionális shotokan is épp olyan, mint a tai chi. Ezt a 8 danos tagot, akármelyik tökösebb favágó vagy kőműves szarrá verte volna kisfalusi tajparaszt parasztlengős-asztalraborítós stílusban.

Full kamuk a tradicionális, autentikus ázsiai harcművészetek.

2015. jan. 11. 19:46
 28/35 anonim ***** válasza:
31%

Oké, a duma az jó Testvéreim, elismerem.. viccnek elmegy amit írtok.

Nem tankokhoz kell viszonyítani egy küzdősportot/harcművészetet.

Én meg elismerem ha legyőznek, nem keresek kifogásokat. Lehet, hogy megjegyeztem régen is, hogy földharcban ájj milyen idióta szabályok vannak, most is írtam, hogy bjj szabályrendszer volt, de ezt nem tekintem kifogásnak, mielőtt téves kép alakulna ki.

Mindenhez kell érteni szerintem, tehát brazil jistusok ellen is meg kell tanulni küzdeni, bjj szabályrendszerben is. Ez a véleményem. Ha nem értetek egyet, elfogadom.. :D

2015. jan. 11. 19:52
 29/35 anonim ***** válasza:
46%

Mekkora előítélet : )

Én nem pártolom különösebben a homoszexualitást, de a 'köcsögözés' vagy a homofóbia mit árul el egy emberről? Nem szeretnék bántó lenni, de utóbbi az azért rosszabb mint ha valaki.. meleg

Meg qigong az intim súlyemelés is. Az meg pont a jó szexuális teljesítményért van többek között, akkor miért lenne köcsögöknek való? Minden férfinak való, aki komolyan veszi a szexualitást ;)

2015. jan. 11. 21:17
 30/35 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem tesz jót a fallosznak,ha súlyokat aggatunk rá és lóbáljuk.
2015. jan. 11. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!