Miből áll egy Taekwondo edzés?
-havi kb 5000, vidéken olcsóbb
-nincs magyar kiejtés, tekvondonak kell ejteni kb
-2 óra
Miből áll? Hosszú bemelegítés, ehhez képest nem olyan hosszú nyújtás (az a fontos, hogy bemelegedj) aztán verekszés!!! :D persze edzéstől függ, olyan is van, hogy inkább a technikán csiszolunk és nincs is kűzdés. Külön formagyakorlat edzés is lehet.
kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=7weZVJnRHq0
Pont fordítva. Ne akarjál verekedni nem tudó légibalettos lenni. Egy WTF taekwondóst - legyen akárhány dan fokozata - BÁRKI el tud verni, még falusi parasztlengő stílusban is.
Az ITF keményebb és durvább, arról nem is beszélve, hogy a wtf-fel ellentétben itt azért ütni megtanítanak. Versenyezni nem olyan jó ITF-ben, ez igaz, nagyon rendszertelenek az itf versenyek, viszont az itf-et lényegesen jobban lehet alkalmazni önvédelemre, mint mint az utcai harcra teljesen alkalmatlan wtf-et.
4 év wtf és 6 év itf van mögöttem, tudom, hogy miről beszélek.
Egyszóval, kedves Kérdező. Ha versenyzés a fő célod és az, hogy megtanulj látványosan mozogni, akkor WTF.
Ha nem a versenyzés a cél, de meg akarsz tanulni JÓL bunyózni (és szintén f***án rúgni megtanulni), akkor viszont ITF.
Tényleg az ITF az, amiben több a küzdelem, de a sport lényege viszont nem csak az, hogy szétverd a másikat (jó, van, akinek igen...), hanem van benne egyfajta szépség is...az edzés meg szerintem jó részt klubtól függ, nálunk valahogy így szokott lenni:
- futás
- nyújtás
- technikák gyakorlása
- küzdelem v. önvédelem, de mivel WTF klub, ezért ebből kevesebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!