Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miből áll egy Taekwondo edzés?

Miből áll egy Taekwondo edzés?

Figyelt kérdés
Mennyiért tanítják ezt a sportot? Magyarul mi a helyes kiejtése? Mennyi ideig tart egy edzés?

2015. jan. 7. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:

-havi kb 5000, vidéken olcsóbb

-nincs magyar kiejtés, tekvondonak kell ejteni kb

-2 óra

Miből áll? Hosszú bemelegítés, ehhez képest nem olyan hosszú nyújtás (az a fontos, hogy bemelegedj) aztán verekszés!!! :D persze edzéstől függ, olyan is van, hogy inkább a technikán csiszolunk és nincs is kűzdés. Külön formagyakorlat edzés is lehet.

kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=7weZVJnRHq0

2015. jan. 7. 23:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ:) Szerinted 19 évesen késő elkezdeni? Versenyre jártok vagy csak edzésekre jársz?
2015. jan. 7. 23:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Én csak 20 évesen kezdtem el és már voltam pár versenyen (egyszer első lettem :DD) és még fogok is menni egy darabig :) persze van hátrányunk benne én sose leszek már profi de azért jól megy. Olyan versenyek is vannak ahol pénzt lehet nyerni, bár nekem ahhoz még egy év min. kell vagy majd kiderül :) a lényeg, hogy WTF tkd-ra menj és ne ITF-re.
2015. jan. 8. 00:01
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Pont fordítva. Ne akarjál verekedni nem tudó légibalettos lenni. Egy WTF taekwondóst - legyen akárhány dan fokozata - BÁRKI el tud verni, még falusi parasztlengő stílusban is.

Az ITF keményebb és durvább, arról nem is beszélve, hogy a wtf-fel ellentétben itt azért ütni megtanítanak. Versenyezni nem olyan jó ITF-ben, ez igaz, nagyon rendszertelenek az itf versenyek, viszont az itf-et lényegesen jobban lehet alkalmazni önvédelemre, mint mint az utcai harcra teljesen alkalmatlan wtf-et.

4 év wtf és 6 év itf van mögöttem, tudom, hogy miről beszélek.

2015. jan. 8. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszóval, kedves Kérdező. Ha versenyzés a fő célod és az, hogy megtanulj látványosan mozogni, akkor WTF.

Ha nem a versenyzés a cél, de meg akarsz tanulni JÓL bunyózni (és szintén f***án rúgni megtanulni), akkor viszont ITF.

2015. jan. 8. 16:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ment mindenkinek a zöld kéz :)
2015. jan. 8. 20:26
 7/7 anonim válasza:

Tényleg az ITF az, amiben több a küzdelem, de a sport lényege viszont nem csak az, hogy szétverd a másikat (jó, van, akinek igen...), hanem van benne egyfajta szépség is...az edzés meg szerintem jó részt klubtól függ, nálunk valahogy így szokott lenni:

- futás

- nyújtás

- technikák gyakorlása

- küzdelem v. önvédelem, de mivel WTF klub, ezért ebből kevesebb van.

2015. jan. 15. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!