Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Kendo jó önvédelemre?

A Kendo jó önvédelemre?

Figyelt kérdés
Tegyük fel kendózik valaki és esernyővel járkál az utcán. Ha megtámadna egy késes dzsipó akkor tudná a kendós kardként forgatni az esernyőt és megvédeni magát vele?

2015. jan. 2. 19:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

De ha nem akarsz mindenhova Bokken-nel és Esernyővel járni akkor érdemesebb lenne beruházni 2 Viperára.

Egy 67 centire "megnövő" Vipera összecsukott állapotban is csak 26cm. Kabátzsebben simán elfér; egyik a bal másik a jobb zsebbe. Mellé Kali Botharcot érdemes tanulni. Persze nem árt egy kis pusztakezes tudomány se, de a fegyver az első. Nálam legalábbis másodlagos a pusztakezes harc. Abból a Sambo elég jó. Van benne ütés, rúgás és nem Karate meg Tékvándó színvonalú az edzés. Tehát nem az van, hogy üvöltesz magadban és csapkodod a levegőt. Emellett van benne földharc is. Én csak jókat hallottam róla eddig.

Heti 2 Kali Botharc edzés és heti 2 Sambo edzés szerintem jó választás.

2016. szept. 29. 12:10
 12/12 Orfeus ***** válasza:

Mint ahogy az előttem szóló mondta, sokkal könnyebb eldugni viperát mint egy kardot...

A kali az kitűnő fegyveres önvédelem, kés, karambit, bot stb. Ezekkel mind megtanít. És ne felejtsük el hogy mindig van a környezetben valami, amivel oda tudsz durrantani.

De azért az egyik hozzászólónak üzenném, hogy elég 2 év box, és mire te hadonászni kezdesz meg ilyenek, 1 pofon mész korház. Nem 30 méterről fog feléd sétálni a támadó hogy szépen elővedd a katanát, bekészítsd a bokkent (mert hátha elveszik a katanát), biztos ami biztos harci sarlót (kama) is hordjunk magunknál...

Elfog kapni, odalép és szájbavág amíg te keresed a cuccodat... Utcai önvédelemre sokkal jobb a box.

2016. nov. 27. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!