Milyen küzdősportot ajánlanátok egy kicsi és gyenge lánynak?
Sziasztok!
Néhány gondolat:
1. Nem kell feltétlenül viperát használni. Eskrimán tanult technikákat improvizatív fegyverekkel is végre lehet hajtani (esernyő, cipő, toll, könyv, táska, kabát stb.)
2. A különböző küzdősportok valóban nagyon jó küzdelmi képességeket fejlesztenek, amelyek hasznosak lehetnek bizonyos önvédelmi szituációkban, de az önvédelem nem a küzdelemnél kezdődik, ennél jóval összetettebb. (Megjegyzés: az Eskrimának van küzdősport része is.)
3. Ha valaki csak pusztakezes rendszereket tanult, kisebb valószínűséggel gondolkodik eszközökben egy éles szituáció során.
4. Az Eskrima és a Kali elnevezés ugyanúgy a fülöp-szigeteki harcművészetet (FMA) jelöli. Azért van több elnevezés, mert a Fülöp-szigeteken több nyelvi dialektus van. Egyébként a fő dialektusban Arnis néven ismert.
5. A filippínók elég kis termetű emberek, mégis hatékonyan tudtak harcolni az európai hódítók ellen.
20 percenként 1 eleresztett nyílvessző? :)
A szellemisége szerintem is szép, de ennyi erővel barantások tudnak is célba lőni, viszonylag 'normálisan' :)
A karatésokkal is kötekszel, hogy egy eljárt kata után senkit nem győztek le? Nézz meg egy harci íjász bemutatót (koshiya) lehetőleg japánt.
Karatésok soha senkit nem győznek le. Sarkítva.
Íjjal ha hasba lősz, márpedig tudom, hogy hasba lehet lőni, akkor elfogadom a vereséget (véremet köpködve) sőt, erre még esélyt is látok. Szóval azért az íjászatot igazából nem hasonlítanám össze a karatéval. Én karatéztam, semmi értelme nem volt.
Nem a kyudot hasonlítom a karatéhoz, hanem a karate katát a kyudo gyakorlásához, a kumite-t pedig a harci íjászathoz.
Bár, nyilván nem egymás ellen mennek az íjászok. Úgy nehézkes lenne a utánpótlás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!