Ju-Jitsu mennyire jó küzdősport?
Engem a földbevágós része érdekelne, a testharc, földharc.
https://www.youtube.com/watch?v=vlYCMJNFjoE
Itt elég jónak tűnik.
Ezeken a videóban szereplő tagokon lehet ám látni különösen az állóharc részeknél, hogy nyomatnak a jujitsu mellé valami más ütő-rúgó sportot is. Maradjunk annyiban, hogy a ju-jutsuban az állóharc az majdnem nulla (és itt most teljesen mindegy, hogy melyik ju-jutsu irányzat). A földharc sem olyan jó, mint egy birkózás vagy judo és pláne nem olyan, mint egy BJJ. A kék öves bjj-s úgy kopogtatja le a 2 danos ju-jutsust földharcban, hogy azt öröm nézni. A ju-jutsunak inkább a dobásai, földrevitelei az ami nagyon jó, na meg a védekezés. Persze Kérdező te thai boxolóként nyilván lenne valami földharc tudásod ha eljárnál ju-jutsuzni. Utcán sem annyira hatékony, a "kicsavarom a kést a támadó kezéből"-típusú technikák varázslások.
Egy ex-jujutsus, aki jelenleg thai boxol. :)
Szerintem hogy a ju jitsu mennyire hatékony az utcán, azt ugyanúgy nem tudja senki, mint ahogyan az aikidóról sem. Mivel a kérdéses technikái (a karfeszítések stb) az aikidóval közösek, és ezeket élesben nagyon nehéz megcsinálni. Úgyamúgy az ütések/rúgások olyan karate szerűek (amennyire én láttam a Kelemen-ryuban); földharcban meg nem kifejezetten jók mondjuk egy judóhoz képest.
Szóval ha nem a ju jitsu az alapstílusod, hanem egy ökölharcos, akkor én is testharcolni mennék inkább (judo, BJJ, birkózás); vagy utcai célokra ránéznék a kalira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!