Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ju-Jitsu mennyire jó küzdősport?

Ju-Jitsu mennyire jó küzdősport?

Figyelt kérdés
Csak annyi érdekelne, hogy mennyire hatékony például utcán. Egyébként alapom van, thai-boxolok egy jó ideje.

2015. jan. 1. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
thai box mellé kiegészítésnek jó lesz. Önmagában viszont nem jó, a technikák nagy része varázslás.
2015. jan. 1. 13:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Engem a földbevágós része érdekelne, a testharc, földharc.

https://www.youtube.com/watch?v=vlYCMJNFjoE

Itt elég jónak tűnik.

2015. jan. 1. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Ezeken a videóban szereplő tagokon lehet ám látni különösen az állóharc részeknél, hogy nyomatnak a jujitsu mellé valami más ütő-rúgó sportot is. Maradjunk annyiban, hogy a ju-jutsuban az állóharc az majdnem nulla (és itt most teljesen mindegy, hogy melyik ju-jutsu irányzat). A földharc sem olyan jó, mint egy birkózás vagy judo és pláne nem olyan, mint egy BJJ. A kék öves bjj-s úgy kopogtatja le a 2 danos ju-jutsust földharcban, hogy azt öröm nézni. A ju-jutsunak inkább a dobásai, földrevitelei az ami nagyon jó, na meg a védekezés. Persze Kérdező te thai boxolóként nyilván lenne valami földharc tudásod ha eljárnál ju-jutsuzni. Utcán sem annyira hatékony, a "kicsavarom a kést a támadó kezéből"-típusú technikák varázslások.

Egy ex-jujutsus, aki jelenleg thai boxol. :)

2015. jan. 1. 20:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor menjek Judo-ra, vagy birkózásra?
2015. jan. 1. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, vagy brazil jiu-jitsura.
2015. jan. 1. 21:29
 6/7 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem hogy a ju jitsu mennyire hatékony az utcán, azt ugyanúgy nem tudja senki, mint ahogyan az aikidóról sem. Mivel a kérdéses technikái (a karfeszítések stb) az aikidóval közösek, és ezeket élesben nagyon nehéz megcsinálni. Úgyamúgy az ütések/rúgások olyan karate szerűek (amennyire én láttam a Kelemen-ryuban); földharcban meg nem kifejezetten jók mondjuk egy judóhoz képest.

Szóval ha nem a ju jitsu az alapstílusod, hanem egy ökölharcos, akkor én is testharcolni mennék inkább (judo, BJJ, birkózás); vagy utcai célokra ránéznék a kalira.

2015. jan. 1. 22:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor a birkózás lenne jó, csak nem tudom, hogy 19 évesen bevesznek-e még valahova. Ez a helyzet a Judoval is. BJJ nálunk nem nagyon van sajnos. De hátha találok egy edzést.
2015. jan. 2. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!