Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A boksz tényleg ilyen jó?

A boksz tényleg ilyen jó?

Figyelt kérdés
Sokan mondják,hogy mennyire jó.Hogy egy kezdő bokszoló megver egy 5-6 éve karatézót.Meg volt,aki mesélte,hogy 3 éve Thai boxolt és egy fél éve bokszoló meg megverte.De valaki szerint aki tud rúgni,az simán lerúgja őket.

2014. dec. 25. 20:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj.Annak amit mondanak meg "mesélnek" az emberek, a felét sem szabad elhinni.

Igen, jó a box.Sokminden függ attól hogy milyen szabályrendszerben küzdenek az ellenfelek.

A ketrecharcban nagyrészt mindig a földharc, illetve birkózó alapbeállítottságúak szoktak győzni.

Képzettségi szinttől és tehetségtől is függ hogy ki tud leverni kit.

Egy jó rúgó ellen egy boxolónak esélye sincs, mert nagyon gyorsan le tudja amortizálni a combját.

2014. dec. 25. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapstílus. Ennyi.

A jó alapok jobbak, mint a gyenge alapokon nyugvó csilivili dolgok. Addig ne rúgjon (rosszul) az ember, amíg nem tud jól ütni..

Harcművészetek vs ökölvívás: dettó. Mindenhol jó alapok kellenének, valahogyan mégis a boxolók tudnak normálisan ütni.. pedig karatésok is megtanulhatnának, nyilván nem varázslás. Edző kérdése amúgy, nem stílusé.

2014. dec. 25. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Off: Na ez egy érdekes kérdés. Én is kipróbáltam egy-két közdősportot/ harcművészetet (mind komplex volt tehát ütés, rúgás, földharc, fegyver), de a box az kimaradt.

Hány kevőtámaszt kell csinálni egy átlagos edzésen amúgy? Illetve egyszerre kinyomni?

Csak kérdezem mert mesélte egy lány aki 3 éve boxol hogy 150-et megcsinált... Én meg tökre elszégyelltem magamat, mert 100 bírtam egyszerre régen, bár mondjuk lehet úgy értette, hogy nem egyszerre kellet. (Mondjuk lehet csak zavarba akart hozni, mert udvarolgattam neki...) Tényleg 150 fekvőt kell egy lánynak is?! Mennyit kell akkor egy férfinak ott? :D Hogy jön ez ki időben? Illetve kicsi vagy nagy teljes fekvőt csináltok? Leírnátok miből áll egy edzés?

Lehet én is elmegyek rá ha ilyen keményé tesz. Bár én a birkózást szeretném kipróbálni.

Kellemes ünnepeket!

2014. dec. 25. 21:26
 4/12 anonim ***** válasza:
hát, énis űztem jónéhány küzdősportot, és egy olyan versenyt sem láttam, ahol felmentek a küzdőtérre, és elkezdtek fekvőket nyomogatni. ki nem szarja le, hogy hol mennyi fekvőt nyomnak? ez bunyó, nem fekvőtámasz verseny.
2014. dec. 26. 02:27
 5/12 aikiboxer ***** válasza:
36%
Hát szerintem a boxolók (nem az élversenyzőkről beszélek, hanem az átlagról) semennyivel se tudnak több fekvőtámaszt megcsinálni mint a karatésok vagy bárki más. Nálunk például csak edzés végén van minimális számú fekvőtámasz, de ott is csal a legtöbbje (amolyan karatés módra "kentózik" stb.). Szabályos fekvőtámasztól kipurcanna a fél csapat.
2014. dec. 26. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
2014. dec. 26. 10:08
 7/12 anonim ***** válasza:

A #3 vagyok.

#4 Azért számít, hogy mennyit bírsz kinyomni, mert a fekvőtámasz az növeli az "erőt". Pontosítva a karod gyorsulást (ha rendesen táplálkozol mellette). F=m*a ahol m az a tömeg amit bele viszel az ütésbe a pedig a gyorsulásod. Minél nagyobb a gyorsulásod annál nagyobbat bírsz oda csapni.

Egyébként igazad van nem fekvőtámasz verseny.

aikiboxer: Értem. Köszi a választ. :)

Akkor a csajszi lehet csak zavarba akart hozni meg felizgatni, mert ilyeneket, is írt, hogy ő szex előtt az ex-fiúját mindig lebirkózta, és tök egyszerűen ment neki. :D Lehet majd kihívom egy baráti birkózó mecsre, éd mindenképpen győzöm valahol, ha igaza van akkor is! :D

2014. dec. 26. 14:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Ütéshez inkább tricepsz kell, ezért csinálják. Ezért a könyök szorosan a test mellett van, nem kitolva oldalra. Ha szabályos fekvőt kellene nyomnon, nekem se menne le már 40-50. :(
2014. dec. 26. 15:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem tudok sok fekvőtámaszt nyomni, de köze sincs az állóharc/ütés készségekhez..

Aki a csajozást írta: vedd már észre, hogy meg akar lovagolni a csaj, ezért mondott ilyeneket.

2014. dec. 26. 18:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Az Ökölvívás és a Birkózás az istenek stílusa!
2014. dec. 26. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!