Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért terjedt el ennyire a...

Miért terjedt el ennyire a karate?

Figyelt kérdés
Ez a legelterjedtebb küzdősport az országban,de talán az egész világon.De szinte ez a legszarabb.A karate még a nagyobb falvakban is megtalálható,de ha egy normális küzdősportot akarok csinálni,el kell utaznom egy másik városba.

2014. dec. 30. 23:23
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 aikiboxer ***** válasza:
36%

Kyokushin kata... Biztosan azért nem értettem meg ennek a nagyszerűségét, mert még zöld övesen is kis porbafingó kezdő voltam. :)

[link]

2015. jan. 2. 17:47
 32/65 anonim ***** válasza:
59%
Hat évig shito-ryuztam én is, mi az, hogy nincs mély állás benne?? Amúgy ezen a kyo katán hangosan röhögtem, na nem mind ha a shito-ryu katák jobbak/szebbek lennének, de attól még egy orbitális baromság. Mikor még anno, jó régen shito-ryuztam voltam párszor kyo edzésen, (és wado-ryu edzésen is). Hát az a kyokushin minden csak nem full kontakt és nem is erőkarate. Egy kalap bélsár, igaz az összes karate az.
2015. jan. 2. 17:53
 33/65 anonim ***** válasza:
53%

Látom unál elgurult a gyógyszer. :) Mond csak kisapám, jó rajtad nevetni.

Aiki! Ismerem a shito-t, személyesen Szénásit is. Nekem nem kell bemutatni a shito alapállásait, tudom, hogy nem olyan mély pl a shotokan-hoz képest. Nem kell ezen szégyenkezned, ha gyenge fizikumod volt hozzá, de pláne ahoz nem, ha mestered nem figyeld eléggé rád. Lásd, amit leírtál, az rossz. Sanchin kata meg egy olyan formagyakorlat, ami nagyon sok más karate stílusban is benne van. Még a shitoban is! Mi a lényege? Na ez az amit te soha nem fogsz megtudni!

2015. jan. 2. 17:53
 34/65 aikiboxer ***** válasza:
53%

A térdgyilkos mozgáskultúra nem gyenge fizikum kérdése. A 3/4 dojo térdproblémákkal küzdött, mindenkinek csak nem volt olyan gyenge fizikuma, mint nekem? Amúgy tessék. Nem vagyok egy kigyúrt állat, de azért 40 évesen nem vagyok elégedetlen a fizikumommal.

[link]

2015. jan. 2. 18:01
 35/65 anonim ***** válasza:
54%
Láttam szemináriumon a Sadashige Kato 9. danos shotokan mestert katázni, egyáltalán nem volt mélyebb az alapállása, mint ami a shito-soknak szokott lenni. Amikor láttam a nagymestert azonnal leesett valami. A karate tényleg hasznavehetetlen.
2015. jan. 2. 18:05
 36/65 aikiboxer ***** válasza:
34%

Hú most szentimentális hangulatba kerültem, mert bevallom fanatikusan imádtam annak idején a karatét. :)

Kihon ippon kumite, avagy iskolázás robotember módra... De szép is volt...

[link]

2015. jan. 2. 18:11
 37/65 anonim ***** válasza:
48%

"mert bevallom fanatikusan imádtam annak idején a karatét. :)"

Engemet pedig a 4. danos nagybátyám csesztetett folyton, hogy hagyjam a fenébe a bokszot és a kickboxot, menjek inkább shotokánozni. Fél évig jártam is hozzá, aztán megmondtam neki, hogy ezek után nélkülem fogják, a levegőt csapkodni japánul karattyolva. Hála istennek, hogy azóta Madridban élek, jó messze tőle. XD

2015. jan. 2. 18:16
 38/65 aikiboxer ***** válasza:
34%

Ugyanez box módra. :)

[link]

2015. jan. 2. 18:16
 39/65 anonim ***** válasza:
40%
Ez a lányod Aikiboxer?
2015. jan. 2. 18:19
 40/65 aikiboxer ***** válasza:
53%
Igen, két évvel ezelőtt. :)
2015. jan. 2. 18:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!