Miért terjedt el ennyire a karate?
"Sőt minek harcművészet az ázsiainak? Lett volna csak az európaiak által ökölvívás és birkózás. Nem karate, kung-fu, kempo, aikido, ninjutsu, aikijutsu meg fa.szom.... a többi baromság."
Ebben van igazság!!!
"Mert nagyon szép sport, ami még ráadásul hasznos is."
Nem is szép a robotember tánc, és még a tetejében nagyon haszontalan is, egyrészt mert ízületroncsoló, másrészt pedig teljesen hasznavehetetlen önvédelem szempontjából.
"Mert míg egy boxoló az ökleivel küzd, addig a karatés az évek alatt saját fegyverré edzi a testét."
.... és ezeket a 20 éve karatézó két lábon járó fegyvereket, boksz és thai boksz edzésen a kezdők is kiütik 12 oz-s bokszkesztyűvel.
"kyokushin karatét tanul, aminek Masutatsu Oyama a megalapítója. és az ő neve tette naggyá a karatét is, félelmetes ember volt."
Most akkor Oyama legendáját osszuk el hárommal, majd vonjunk utána köbgyököt, így már reálisan lehet látni, hogy mennyire is volt ő "félelmetes".
Hmm, mert szerinted csak legenda az egész nem?
Én "röpke" 5 éve edzem a testem, és akik velem szórakoztak mindig megjegyezték, hogy "erős" vagyok, vagy, hogy "neked aztán kemény a kezed/lábad/fejed" és ez csak 5 év, nos aki egy életet rá szán erre, az nem fog majd neked az újság írókhoz menni, hogy hé, én egy ütéssel megölök egy embert, készítsetek rólam riportot... Az lehet, hogy minőségi, reptereken használt téglát nem tudott törni, de az ember csontjai már lényegesen kisebb erőhatástól reccsennek. Nem sok ember mondhatja el azt, hogy neki a harcok(értsd: szabályokhoz kötött küzdelem) 1 ütésnél vagy néhány másodpercnél tovább tartott volna, ezt tényleg csak azok mondhatják el, akik annak szentelték az életük, hogy létrehozzanak egy új, egy jobb önvédelmi technikát.
Toushin Raizen: Akkor itt az idő, hogy 5 év karate után ellátogass egy boxedzésre és kipróbáld. Hátha megtetszik. Több karatés, judós is edz nálunk, attól még nem kell abbahagynod a karatét, csak egy kis tapasztalatot szerzel.
A boxban sem 1-2 év, mire valakiből jó boxoló lesz, hanem inkább 5-8 év. Más kérdés, hogy itt egyszer _tényleg_ eljön az az idő, amikor [önmagadhoz viszonyítva] jó harcos leszel, míg a japán stílusokban, ahol az én 5 év / zöld öv shito-ryumra azt mondják, hogy "az semmi"; meg hogy a shodan csak a kezdetek kezdete stb -- nos ezekben a stílusokban soha nem jön el az, amikor jó harcos leszel, de az ideológia segít ezt feledtetni. Mondjuk a karate még mindig jobb, mint az aikido ilyen szempontból.
"Hmm, mert szerinted csak legenda az egész nem?"
Nem csak szerinte, hanem igazából is. Persze tény, hogy nem az egész legenda, mindössze csak a 90 százaléka.
"Az eldugott edzőtermekben sötét és halálos technikákat tanulhatsz meg és gusztustalan fogásokat,de hasznát fogod venni. A kőkemény utcai harcosok, kidobók, alvilági emberek mind alacsony létrafokról kezdték és a karate segítségével törtek ki az elfeledettek mocsarából. Az ilyen kis eldugott edzőtermek zárt körűek, nem edzhet ott akárki, csak akik kiérdemlik, hogy a Fekete Sárkány útját járják. "
....igen ám de nekik is megvannak az ellenfeleik, a szintén ősi Tibetben, a hegyek között az eldugott kis kolostorban, ők a Skorpió kung-fut gyakorolják, embertelen körülmények között, a spártaiak kiképzése babazsúr volt az övükéhez képest. Ő a Vörös Kígyó útját járják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!