Krav Maga-val kapcsolatos tapasztalaitok?
Miért csúnyítja el a kezeket a puhakesztyűs edzés?
Jujutsu alapú stílusok sem minden tekintetben nőiesek, bár lehet KM-en nem fenyeget az a veszély, hogy zsákolni kell. Nem mintha ez látványos változásokat okozna a kézfejen.
Nem mindenki lufival a kezén nyomja a fekvőtámaszt. :) De elismerem, hogy lehet így is edzeni.
Nekünk komoly felkeményítéseink voltak (ököl, alkar, sipcsont... stb.), a padló ütésétől kezdve (max. bandázzsal)a blokkok folyamatos ütéséig/rúgásáig... + energia-levezetésre ott volt a siratófal (autógumiból készült "állózsák" féle).
Más edzésfelfogás.
A box-edzők (bármilyen; thai, kick, savate, ökölvívás... stb.) örök dilemmája az, hogy ha olyan kemény az edzés, amilyennek ők szeretnék, akkor elmennek a tanítványok. Nem minden szakember olyan szerencsés, hogy kialakul egy olyan típusú mazohista kör, akiket agyba-főbe lehet szivatni pl. a 6-2-2-vel úgy, hogy a következő hónapban is befizetik a tagdíjat. Ezért mondtam, hogy kesztyűben is lehet nyomatni a fekvőtámaszt, mivel a tanítványok egy része nem lebontatni akarja magát edzésenként és/vagy szétpüfölni a öklét/könyökét/térdét a siratófalon (egyikünk sem lett zongorista), hanem mozogni szeretne, egészséges szeretne maradni, fogyni szeretne, esetleg némi önvédelmi készséget szeretne magának szerezni. Ez nehéz ügy és - szerintem - nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a mazohista buggyantak és a normális edzőközönség között; ezért a féle keményítés gyakran csak nagyon visszafogottan lesz része egy edzésnek.
Szóval; nem beszólni/leszólni akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!