Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav Maga-val kapcsolatos...

Krav Maga-val kapcsolatos tapasztalaitok?

Figyelt kérdés
Nemrég hallottam róla, és nagyon érdekel. Szegedre szeretnék átjárni edzeni. 15 éves lány vagyok. Megmondaná valaki, hogy mennyit kell fizetni ? Tudom, hogy mindenhol más, de érdekel. Az interneten nem találtam erről információt. Ha valaki jár/járt ilyen edzésre, kérem írjon rám, szeretnék erről beszélni.Tapasztalatok érdekelnek. Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2014. dec. 30. 11:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Koszonom :)
2014. dec. 30. 13:35
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
kétféle kravmaga van a civil és a katonai, katonait nem nagyon fogsz tanulni, a civil meg egy egyszerű pénzlehúzás, jujitsu technikákat tanítanak olyanok akiknek fingjuk nincs a jujitsuhoz(meg a legtöbbször máshoz sem)viszont az edzés jóval drágább, igaz kapsz egy elméleti tudást ami jól jöhet de ezt könyvből/netről stb. meg lehet szerezni ingyen szóval ha van másra lehetőséged akkor inkább előbb megpróbálkoznék azokkal.
2014. dec. 30. 13:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a box stílusok mennyire lányosak... mármint; ha komolyan edz valaki, akkor az "elcsúnyítja" egy idő után a kezét / lábát (ha számít a hölgynek a finom, "nőies" kéz).
2014. dec. 30. 14:31
 14/18 anonim ***** válasza:

Miért csúnyítja el a kezeket a puhakesztyűs edzés?

Jujutsu alapú stílusok sem minden tekintetben nőiesek, bár lehet KM-en nem fenyeget az a veszély, hogy zsákolni kell. Nem mintha ez látványos változásokat okozna a kézfejen.

2014. dec. 30. 14:33
 15/18 aikiboxer ***** válasza:
63%
A saját lányomon kívül két tucat boxoló csajt ismerek. Semmi nincs elcsúnyítva rajtuk, csak szokatlanul robosztus alakjuk van. A lányomnak is olyan válla van, mint egy kajakozónak.
2014. dec. 30. 14:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem mindenki lufival a kezén nyomja a fekvőtámaszt. :) De elismerem, hogy lehet így is edzeni.

Nekünk komoly felkeményítéseink voltak (ököl, alkar, sipcsont... stb.), a padló ütésétől kezdve (max. bandázzsal)a blokkok folyamatos ütéséig/rúgásáig... + energia-levezetésre ott volt a siratófal (autógumiból készült "állózsák" féle).

2014. dec. 30. 14:46
 17/18 anonim ***** válasza:
:D
2014. dec. 30. 14:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Más edzésfelfogás.

A box-edzők (bármilyen; thai, kick, savate, ökölvívás... stb.) örök dilemmája az, hogy ha olyan kemény az edzés, amilyennek ők szeretnék, akkor elmennek a tanítványok. Nem minden szakember olyan szerencsés, hogy kialakul egy olyan típusú mazohista kör, akiket agyba-főbe lehet szivatni pl. a 6-2-2-vel úgy, hogy a következő hónapban is befizetik a tagdíjat. Ezért mondtam, hogy kesztyűben is lehet nyomatni a fekvőtámaszt, mivel a tanítványok egy része nem lebontatni akarja magát edzésenként és/vagy szétpüfölni a öklét/könyökét/térdét a siratófalon (egyikünk sem lett zongorista), hanem mozogni szeretne, egészséges szeretne maradni, fogyni szeretne, esetleg némi önvédelmi készséget szeretne magának szerezni. Ez nehéz ügy és - szerintem - nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a mazohista buggyantak és a normális edzőközönség között; ezért a féle keményítés gyakran csak nagyon visszafogottan lesz része egy edzésnek.

Szóval; nem beszólni/leszólni akartam.

2014. dec. 31. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!