Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A KUNG-FU tényleg egy rakás szar?

A KUNG-FU tényleg egy rakás szar?

Figyelt kérdés

2014. dec. 10. 22:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Persze. 1000 evig faradoztak azon hogy a legszarabb harcműveszetet letrehozzak.
2014. dec. 10. 23:11
 2/23 anonim ***** válasza:
75%
nem, pusztán a magyar kungfu oktatók 90% -a egy rakás szar...
2014. dec. 10. 23:24
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Van az 99% is... xD
2014. dec. 11. 02:03
 4/23 anonim ***** válasza:
Nem, de vannak tényleg furcsa edzések.
2014. dec. 11. 09:19
 5/23 anonim ***** válasza:
11%
A kung-fu az ezotériás buz.iknak való.
2014. dec. 11. 12:05
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

A kung-fu nagyon sok harcművészetet foglal magában. Aki egy értelmes mondatot nem tud kinyögni (mint az előttem lévő) valószínűleg ezt sem tudja, vagy akár egy ágát sem tudja megnevezni vagy azt sem, hogy honnan származik.

A másodikkal sajnos egyetértek. Van egy ismerősöm, még régen találkoztam vele és elmesélte, hogy zajlik a papír megszerzése, hogy te valójában mestere vagy az oktatni kívánt harcművészetnek. Elmész külföldre a bizottsághoz, szarrá vernek majd eldöntik, hogy megkaphatod e a papírt. Röviden és tömören ennyi.

2014. dec. 11. 15:17
 7/23 anonim ***** válasza:
33%

Nem gondolnám, hogy egy rakás kaki lenne.

Ringben:

Véleményem szerint; ahogyan egyre inkább "elszabadul" egy picit egy light contact "edzőmeccs" (sparring), úgy a finommotoros mozgások is egyre inkább kiszorulnak a küzdők eszköztárból és a nagymotoros mozgások kerülnek előtérbe. Nálam jellemzően előkerülnek a thai technikák, előszeretettel "ugrok be krosszra" (edzőmeccsen nem könyöklünk ugrásból :) ), vagy lendületből zárok nagyobb távolságokat ami egyben pl. blokk és abból jön a clinch is... stb. ezt szokták kívülről "durvulásnak" titulálni (joggal?), mivel nem finomak és összetettek a mozgások, hanem inkább egyszerűek; gyorsak de erősek. Full contact meccseken gyakorlatilag már csak nagymotoros mozgások vannak - ebből a szempontból nem tudom, hogy egy finommotoros mozgásokra építő stílus mennyire ringképes. De ahogyan olvasom, a kung-fu stílusok között is akad nagymotoros (hung-gar?) és ott van ring kung-fu (sanda) is. Egyiket sem próbáltam még, de ránézésre a sanda mozgásvilága nagyon közel áll a kick boxhoz.

2014. dec. 11. 16:32
 8/23 anonim ***** válasza:

Viszont milyen előnyös lehet, ha valaki valódi sebességű és erejű küzdelemben is képes teljesen kontrolláltan és precízen mozogni.

Utolsó válaszoló, lehet egy kissé OFF kérdésem?

Ha nem kungfuztál, hogyhogy nem 'szarozod' le élből? Szvsz ez intelligenciára utal, és én nagyon örülök neki, de sokaknak ez nehezére esik :)

2014. dec. 11. 22:06
 9/23 anonim ***** válasza:
Én gyerekkoroba a Chuan Tao Kung-Fut próbáltam ki, nem egy tradicionális rendszer, hanem csak olyan technikákat tartalmaz amiket valós küzdelemben is tudsz alkalazni. Ha már szóba került a Muay Thai akkor hozzá tenném hogy ez a rendszer is használ hasonló technikákat többek között van saját clinch-e is, igaz kicsit más a kivitelezése és a blokkolás is másképp történik. Ha ügyes az ember akkor bármilyen harcstilust át tud vinni valós szituációkba. Hülyeség hogy csak ez jó meg az jó az utcára, az átlag paraszt ellen az utcán már az is behozhatatlan előnynek számit ha mondjuk mindkét kezeddel magabiztosan tudsz ütni és még technikásnak sem kell lenned...:D
2014. dec. 12. 00:30
 10/23 anonim ***** válasza:

A témához kötődve ajánlom a A küzdelem útja és Ip Man (ez esetben nem a Yet Li-s feldolgozás, az nekem nem tetszett) c filmeket, nagyszerű darabok. Tai-chi sem volt rossz.

Bruce Leet gondolom említenem nem kell, aki életében gyakorolta a Wunshut majd saját harcművészetet talált ki, a Jeet Kune Dot amiből aztán lett a Kickbox, a kevert harcművészetek alapja, gyökere.

Bónusz videó, ahol nunchakuval pingpongozik és gyújt meg felé dobált gyufákat, egy inches ütés és néhány mozdulat, ahol a mesterek reagálni sem tudtak a gyorsaságára: https://www.youtube.com/watch?v=j9ezAzCGd6s. De ha rákerestek van ott két ujjas fekvőtámasz is meg finomságok. Szóval ennyire szar a kungfu.

2014. dec. 12. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!