Kungfu+birkózás Egyszerre hasznos. Lehet? Wing chun kungfu Szabadfogású. Birkózás
Hogy miért is hagytam abba bővebben kifejtem.
Akik jártak edzésre a 95%-ka roma származású volt.
Semmi gondom sincsen velük ne értsetek kérlek félre.
Hanem az a baj hogy ők ilyen lopós,bandába verekedős,késelős,fenyegetősek voltak minden egyes edzésre gyomor görcsel mentem le.
Amúgy az ide írók tisztában vannak vajon, hogy a Wing chun nem egyenlő a Máday Kung Fu-val? Teljesen más a kettő. Alapból a hazai Wing Chun oktatók azok, akik ott hagyták Mádayt anno a pénzéhsége meg az előírt oktatási módszerek miatt. A Wing Chun elég jól oktatott itthon, a Wing TSUN, leírom még 1x WING T-S-U-N a Máday féle Kung Fu. Kettő nem ugyanaz.
A másik: ne hidje senki se azt, hogy mindenhol olyan szuper az ökölvívás és birkózás edzés. Azt vegyük alapból, hogy országban alig van olyan birkozó klub, ami foglalkozna 12+ feletti kezdő gyerekkel. Ökölvívó edzések nagy része meg itthon a kisebbségek klubja, ahol simán megkéselik, ha valaki legyőzi Sparringban a ,,nagy arcúakat". Arról meg nem is beszélve, hogy nagyon sok olyan klub van, ahol ütni nem tanítják meg rendesen az embert. Úgyhogy ezeknek az edzéseknek a színvonala sem éppen olyan ,,húdecsodás".
Kérdező: Hát, nem tudom. Az a baj, hogy nehezen össze egyeztethető a Wing Chun meg a birkózás mozgás világa. Eleinte meg azt tanácsolom, hogy csak az egyikre menj. Meg, mint írtam, ha elmúltál 12 éves, akkor 90% az esély arra, hogy nem fognak tanítani téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!