A shotokan karate tényleg nem ér semmit?
Én olyan edzőről hallottam, akitől azt várják el, hogy sportkaratét oktasson (semi kontakt pontozós versenyszabályra készítsen fel srácokat).
Na ez nem ér semmit, szerintem.
Igazi karate érne, de mivel nem erre van kereslet (a srácok többsége nem ilyet akar tanulni mint te) így ebből a kínálat is lecsökkent, pedig a karate lehetne egy erős stílus.
Egyébként van olyan shotokan mester (itthon is, nem csak japánban) akivel nem nagyon bunyóznánk.
Egyrészt mert nem versenyre gyakorolt, hiszen a karate az alapvetően nem is versenysport másrészt ha ököllel ráütne a védekező kezünkre, alkarunkra akkor a többségünk nem tudna bunyózni, meglehetősen fájna. És akkor még csak a védekező karunkra kaptunk egy ütést egy beton öklű karatéstól.
Szerencsére a legtöbb karatés azért nem ezt képviseli, de amúgy a karate durva is tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!