Hogyan készüljek fel? (Elsősorban Thai boxosok)
Nyár végén, ősz elején szeretnék elkezdeni Thai Boxolni... Nem versenyszerűen, csak tetszik az hogy küzdésre és akaraterőre tanít meg.
185 cm magas vagyok és 68-69 Kg. Sportolni versenyszerűen nem sportoltam... 1.5-2 évig bicikliztem, fél évig napi 5Km-t futottam. Most, hogy lassan jönnek a jó idők úrja elkezdek futni és úszni.
Szeretnék felkészülni, hogy nyár végére jó kondiban legyek. Mit csináljak?
Bármilyen segítséget, kritikát és véleményt megköszönök! :)
ne nagyon csinálj "erőlködős gyakorlatokat, mert belassulsz.
Szerinted, ha az izommennyiségtől függne a harctudás, miért nem a bodybuilderek tudnak a legjobban küzdeni?
mert a jó ütéshez nagyon kell a gyorsaság is. Hiába tudsz nagy erővel ütni, ha lassan teszed, olyan lesz mint ha csak "eltolnád" az ellenfeled, viszont ha feleakkora izmokkal 2x olyan gyorsan tudsz ütni, az 100szor jobb. ;)
Ezért nem nagyon ajánlott a hosszú ideig tartó fekvőtámaszozás vagy a fekvenyomás sem - mert az izmaid megszokják hogy lassú munkára használod őket és nem tudsz majd villámgyorsan ütni. Inkább úgy csináld a fekvőket hogy az ökleiden témaszkodsz - edződik az ütőfelület - és max 90 fokban hajlítod be a könyököd, hogy gyorsan fel tudj jönni a fekvőtámaszból. Így olyan
lesz, mintha az ökleiden "pattognál", :-)
Magyarul ha érzed hogy lassan megy a fekvő, azonnal hagyd abba!
De azért túl sokat se csinálj belőle mert nem jó ha tönkrevágod az ökleidet.
-AndRush-
A futás és az úszás nagyon jó csináld rendszeresen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KONDIBA NE JÁRJÁL MERT BOCCS HOGY NEM MONDOM MIÉRT ELFELEJTETTEM TÁN GYENGÍTI AZ INYSZALAGOKAT
Végez hasizom gyakorlatokat gugolásozzál fekvőzzél
VEDD MEG A FEGYENCEZDÉS CÍMŰ KÖNYVÉT!!!NAGYON NAGON JÓ
OLYAN EDZÉSEK VANNAK BE HOGY CSAK NA
NYÚJTSÁL HOGY HAJLÉKONY LÉGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A TÖBBIRE MEG MAGADTÓL IS RÁJÖSSZ HA MAJD CSIN
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!