Hogyan készüljek fel? (Elsősorban Thai boxosok)
Nyár végén, ősz elején szeretnék elkezdeni Thai Boxolni... Nem versenyszerűen, csak tetszik az hogy küzdésre és akaraterőre tanít meg.
185 cm magas vagyok és 68-69 Kg. Sportolni versenyszerűen nem sportoltam... 1.5-2 évig bicikliztem, fél évig napi 5Km-t futottam. Most, hogy lassan jönnek a jó idők úrja elkezdek futni és úszni.
Szeretnék felkészülni, hogy nyár végére jó kondiban legyek. Mit csináljak?
Bármilyen segítséget, kritikát és véleményt megköszönök! :)
Bocs! elfelejtettem írni... Koleszos vagyok, hétköznap futok és úszok... péntek-szombat vasárnap pedig napi 2-3 órát kondizok itthon...
A kondizástól nem lesznek túl kötöttek az izmaim? Azt hallottam, a thai boxhoz laza izmok kellenek.
tudom tudom, hogy vékony vagyok és bla-bla:) Nem azért szeretnék boxolni, hogy 85-95 Kg legyek... Nem szeretnék annyi lenni...
Azt szeretném megtudni, hogy milyen gyakorlatokkal tudnék jól felkészülni, hogy ne úgy álljak oda, hogy 20 perc után nem bírom:)
Felülés? húzóckodás? fekvenyomás? Futásban a gyors rövidtáv, vagy a kitartó hosszú táv?
Megéri a tavasz folyamán esetleg egy boxzsákot is beszereznem?
Köszi! Megfogadom
Konditeremben milyen izmokat fejlesszek?
Futás?
Úszás?:)
A futás nagyon jó ötlet, ui a ringben kb. 1000 x nehezebb, mint mikor tévébe nézed!
Ha kíváncsi vagy rá hány menetet bírsz ki, akkor szaladj 7-800 métert pontosan 3 perc alatt, aztán pihenj 1 percet, majd szaladj még egy "menetet", majd pihenj 1 percet és így tovább. Ha kemény vagy, akkor csináld mindezt fogvédővel a szádban :))))
Erőre csinálj fekvenyomást meg hasizmot különösen ferde hasizmot (a hasad oldalsó része), ütőerőt főleg így fejleszthetsz.
Attól ne félj, hogy kötött lesz az izmod mert ez egyáltalán nem baj, sőt!
...ja és készülj fel a fájdalomra ;)
Szia én kb egy évig thai boxoltam...
Szerintem nem érdemes + kilókat felszedned, mert ha versenyre mész a Te súlycsoportodon belül magasnak számítasz és az előny (ütés-rúgástáv)...
A kondizás meg felesleges mivel ez által hamarabb savasodsz nem lesznek kitartóak az izmaid és mellette kötött leszel és ez hátrány.
Szerintem alapgyakorlatokat kéne csak csinálnod fekvőtámasz, felülés, guggolás, futás...
És sok szerencsét a sporthoz...;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!