Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek a taekwondo-...

Mi a véleményetek a taekwondo-ról?

Figyelt kérdés
Na szóval, 186 cm , 73 kg vagyok 18 éves. Egész nap dolgozok de így is elég sok energiám van, így a nagybátyám arra gondolt hogy menjek TKD zni. Élég szívos tipus vagyok,utcai verekedésekbe addig nem adom fel amíg el nem ájulók :-D átlaghoz képest elég izmos lábaim vannak.A TKD szerintetek bejönne? Vagy inkább nézzek valami más küzdő sport útán?

2014. szept. 18. 20:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Én imádom! De a küzdősportok közül kb ez a legpuhányabb a sok védőfelszerelés miatt. Én azért szeretem mert szinte csak rúgunk és emiatt nagyon látványos (már persze ha a WTF-ről beszélünk, az ITF az olyan mint a kickbox meg a savate, ilyen idétlen ugrabugra) szóval ha kemény bunyót akarsz akkor Kyokushin karate, box, thai box vagy az MMA ajánlott. Bár a TKD is tud fájni, főleg ha elszoktál vagy még nem vagy hozzászokva.
2014. szept. 18. 22:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Eddig nem voltam semilyen küzdő sporton, amit tudok aznaz útcai verekedés, de imádok rúgni szóval szerintem marad ez
2014. szept. 19. 06:33
 3/3 aikiboxer ***** válasza:

A TKD-soknak csodálatos lábtechnikájuk van, tehát ha szeretsz rúgni, akkor kedvtelésnek, időtöltésnek kiváló sport.

Utcán ha nem kell, nem rúgunk csak deréktól lefelé (jobb esetben combost és lábsöprést; rosszabb esetben ágyékot, térdet). Kézzel megtanulni bunyózni elengedhetetlen, márpedig a TKD-sok ebben nem a legjobbak, mivel inkább a lábukra edzenek. Tehát ha szeretnél megtanulni verekedni is, akkor a TKD-t úgyis ki kellene egészítened boksszal.

Ha a hatékonyság a célod, akkor keress puhakesztyűs / fogvédős / zsákolós stílusokat, mint a box, thai box, savate vagy kick-box. Nagyon hasznosak a test- és földharcos stílusok is, mint a birkózás, judo, brazil jiu jitsu; a testharcot ugyanis viszonylag könnyű kiharcolni, onnan kezdve pedig ha nem vagy képzett benne, akkor véged van -- a beton rohadt nagyot üt.

A jó kombó például a box+birkózás, vagy a thai box+brazil jiu jitsu. De ha csak egyet akarsz tanulni, akkor ökölharcos stílust válassz.

2014. szept. 21. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!