Káros a sok tojás fogyasztása?
Sziasztok!
Napi 5db tojást szoktam megenni, ezt megemlítettem egyik ismerősömnek és azt mondta, hogy a sok tojás ilyen mennyiségben napi szinten való fogyasztása nem egészséges, magas lesz tőle a koleszterin szintem stb.
Ez tényleg igaz? Valóban káros a napi 5db tojás?
Előre is köszi a segítséget!:)
ez a koleszterin dolog,meg a tojás kapcsolata egy megdőlt téveszme.
a lényege az,hogy az emberek megvegyék a gyógyszergyárak termékeit koleszterincsökkentőket így bevételt termelve és betegségtudatot tápláljanak az emberekbe.
egyed nyugodtan a tojást a sárgáját is,akár napi 10et nyugodtan.
hát jah,becsúszott egy kis szóismétlés:)
néha előfordul
Ahogy Korbács mondja, nyugodtan egyed a tojást, nem káros, sőt, nagyon egészséges! Bővebben itt:
A legfrissebb kutatások már egyöntetűen megmosolyogják a régi, sok tojás fogyasztása=magas koleszterin nézetet, vagy hogy egyesek limitálnák, hogy egy nap mennyi tojást kéne enni.
Egyed nyugodtan.
9-es, miről beszélsz?
Ugyanannyi fehérje van a sült, a főtt, és a nyers tojásban is. Nyers tojást a biotinkötő hajlama miatt nem tanácsos enni, valamint nem is hasznosul úgy, mintha hőkezelve lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!