Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szép napot! Milyen kést...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Milyen kést ajánlotok önvédelemre?

Figyelt kérdés

ÁLLJ! Tudom, hogy nem önvédelemre lett kitalálva, nem lehet levédeni vele sokmindent.Úgy gondoltam venni kellene egy olyat mely nem dobókés és komolyabb dolgokra is képes. Az én nézeteim szerint ha valakiben van annyi, hogy megtámad az utcán akkor bennem lesz annyi, hogy nem nézem mekkora kárt okozok benne. Ez az én véleményem erről és pont.Tehát inkább önvédelem miatti támadásra akarok egy normális kést. Arra lennék kíváncsi, hogy JOGILAG és TULAJDONSÁGBÉLILEG milyet válasszak? Árban mennyi? Mennyit érdemes összespórolni rá?

Másik: nem vagyok egy kung-fu filmeken eltévelyedett ember. Pontosan tudom, hogy ha nem 1-2 (esetleg 3) ember támad rám akkor jobb a futás mert a túlerő az túlerő...

Azért van egy "védelmi" eszközre szükségem, hogy biztonságosabb közeget teremtsek magamnak az utcán. Még fiatal vagyok ahhoz képest de állíthatom, hogy közelharcban meg tudom állni a helyem. Ez vonatkozik a késsel való bánásomra is. Elég sokat szoktam vele gyakorolni, hogy ne csak tudjam használni hanem merjem is.

Még egy dolgot le akarok írni: tudom magamról, hogy nem vagyok egy faszagyerek. Nem áll érdekemben, hogy vagánykodjak vele vagy hasonlók. Ezt elég komolyan veszem a harcban mint művészet illetve mint sport.

A válaszokat köszönöm!

2014. aug. 28. 16:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

ha olyan helyen járok ahol kilátásban van egy kiadós verés ott mindig nagyon óvatos vagyok. Sajnos van ilyen hely úton hazafelé:D

Nem vagyok paranoiás vagy hasonló. Ha szükséges (hogy is mondjam) mindig kihasználom a környezetemből adódó előnyöket. Ilyen kisebb nagyobb dolgokról van szó (persze nem mindenhol:D ha "olyan alakokat", kialakulóban lévő helyzetek látok csak akkor):

- érzékszerveimre hagyatkozom (hallás, látás, stb)

- ha hátamnál van a Nap, akkor ha elém, a földre tekintek látom a közvetlen hátam mögött lévő történéseket

- ha valahol van tükör akkor azzal szembe állok meg (mondjuk egy buszváróban) vagy ülök le, hogy lássam mi van a hátamnál

- stb

Nem beszélgetnénk itt most ha nem olyan helyen laknék ahol sokszor történnek komolyabb dolgok. ÁÁÁÁÁ emberek, lopástól kezdve, a drogokon keresztül egészen az utcán való ordibálásig minden van.

Na de nem baj:

"A gyötört lélek erősebb mint a gyötrőkké mert a szenvedés edzi"

2014. aug. 28. 20:49
 12/19 anonim ***** válasza:

"Mindenféleképpen kést akarok. Egyrészt mert ehhez szoktam hozzá, másrészt jobban megijednek tőle mintha egy tollal vagy mással elkezdenék hadonászni."

Ez a hozzáállás alapjaiban hibás.A kés nem elrettentésre való,hanem hatékony kár okozására.Ezért taktikai szempontból a legjobb,ha az ellenfél egyáltalán nem látja a kést,a késelési,támadási szándékot,hanem meglepetés szerűen váratlanul használva verbális elterelés közben van elővéve https://www.youtube.com/watch?v=4ah_0gia4A0

2014. aug. 29. 02:34
 13/19 anonim válasza:

Nem olvastam el a többi választ meg a hosszú szöveget a zöld dobozban, de én a Karambitokat ajánlom, abból pedig inkább a fixeket (nem kinyitható).

Pl ilyenekre gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=Q43hbqV-4y8

Esetleg pillangó, ha tudod hogy kell kinyitni elég fenyegető!

Ja és még valami! Ne vedd elő a kést csag úgy hogy "megvillantom és elfutnak"... ez teljesen új határokat nyit meg, lehet hogy beléddöfik, eldurvul a helyzet stb. Csak akkor vedd elő ha használni akarod, és szükséges!

2014. aug. 29. 13:06
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

"A kés nem elrettentésre való,hanem hatékony kár okozására"

Ezzel azért vitatkoznék. Az állításod igaz viszont ne mond már nekem ha rám támadnak és előrántok egy kést akkor az valamelyest nem félemlíti meg.

Még egyszer ki szeretném hangsúlyozni, hogy nekem csakis támadás esetén van rá szükségem, ha úgy ítélem, hogy nincs más választás. Jobban érzem magam ha övemen ott van egy.

A karambit nagyon tetszik:D Megnézem majd hol tudok venni a közelünkben lévő sportboltokban.

2014. aug. 29. 13:56
 15/19 anonim ***** válasza:
A gázpisztoly jogosan használható önvédelemre, 2000 Ft az engedély kiváltása a rendőrségen rejtett viseléshez. Alfa 020-as revolvert javaslok.
2014. aug. 30. 07:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Vagy paprikaspray. Ott fognak fuldokolni nem megkéselni.
2014. aug. 30. 09:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez mind szép és jó ha tudja, hogy kell használni. Paprika spray-vel véletlen szemen fújhatod magad, vagy kilépnek a hatósugarából. Ráadásul mi van ha többen vannak? Mindet nem lehet lefújni. A késtől meg szerintem nem ijednek meg, mert napi szinten balhéznak.
2014. aug. 30. 13:39
 18/19 anonim ***** válasza:
90%
Ahhoz elég nagy balféknek kell lenni hogy szemenfújd magad. :D
2014. aug. 30. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha rajtad vannak tízen, kapkodsz, ideges vagy, simán előfordulhat. Mondjuk nem láttam ilyet, de szerintem simán megtörténhet.
2014. aug. 30. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!