Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kezdjek el snowboardozni?

Kezdjek el snowboardozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Már régóta elszeretnék kezdeni snowboardozni,de anyagi gondok miatt ezt sajnos nem tehetem meg.16 éves vagyok,most megyek nyáron 1 hónapot dolgozni,80.000 Ft-t fizetnek.Meg még rakok félre pénzt.Nagykanizsán lakom,kőzel Szlovéniához,és Ausztriához.Mennyibe kerülne egy snowboard felszerelés,és egy oktató tanár,akitől az alapokat elsajátítanám?Meg a felvonó ára mennyi szokott lenni?Van olyan,hogy pálya díj?Gondolom biztos van,bárki nem mehet fel a sí pályára.1 és fél éve snowboardoztam először,oktató nélkül,béreltünk snowboard deszkát,és Ausztriában csúszkáltam egy kis dombon.Sokat estem,fájt is,de szeretnék komolyabban hódeszkázni.

2014. júl. 5. 16:45
 1/7 anonim válasza:

80.000 Ft-ból használtan kötéssel érdemes boardot venni, plusz a ruha 40.000, vagy több, a gatya, meg a kesztyű igazából a drága, illetve arra érdemes figyelni.

Ebben a témában igazából nem voltam annyira otthon, mivel síelek, ismerőseimtől tudom csak. Oktató, kb.3-4.000 Ft-tól alkalmanként, de 2 alkalom után már az ismerőseid is taníthatnak, mert már az alapokat tudod, (nagyon) később kell majd csak megint menni 1,2 alkalomra. Felvonó ár akár 40 euro is lehet nagyobb pályákon, de keress valami kisebb pályát a közeledben. Én jobban ajánlom a síelést, mivel kisebb a board sebessége, tudom, hogy vagányul néz ki, de az egyik oldalad kb. vakfolt, egyhelyben csak ülve, térden tudsz megállni.

2014. júl. 5. 18:51
 2/7 A kérdező kommentje:
a síelés nekem nem igazán jön be.Inkább snowboardoznék.Köszi a választ :)
2014. júl. 6. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell rögtön deszkavásárlásban gondolkodni, sőt az első pár alkalommal még a bakancsot is béreld. Aztán ráérsz megvenni a dolgokat amikor már biztos, hogy bejön a sport. Tehát vegyél egy gatyát először (kb 15-20e) meg egy kesztyűt, aztán nyomás a pályára. Így simán végig lehet csinálni egy idényt, aztán következő évben vegyél egy bakancsot, de a deszka szerintem még akkor is ráér. Ha mindig ugyanott bérelsz akkor előbb utóbb kapsz majd kedvezményt is, és lehet úgy intézni, hogy mindig ugyan azt a deszkát hozd el. Semmiképpen ne verd el a pénzed drága felszerelésekre ameddig nem csináltál végig legalább egy idényt.
2014. júl. 7. 09:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Jaa, és igen, sokkal jobb a deszka mint a sí. Síeljenek az öregek... :):):)

És bármelyik élen elácsorgok akármeddig, nem kell leülni. Meg nem ácsorogni megyek hanem csúúúszni :)

2014. júl. 7. 09:08
 5/7 anonim válasza:
Ezt mond azoknak, akik a pálya végétől 20 méterre ücsörögnek egy jeges szakasz alján és a 15 méter széles pályából 7 ha szabadon hagynak. Nem szeretnék veszekedni, az előbb meg csak átlag dolgokat írtam.
2014. júl. 7. 21:03
 6/7 A kérdező kommentje:
valakinek ez,valakinek az :) szerintem a snowboard izgalmasabb.De ez csak az én véleményem :)
2014. júl. 7. 22:41
 7/7 Csicsky ***** válasza:
Nekem mindkettővel van tapasztalatom. A hódeszkázás "kifinomultab", ebben több a fantázia (aztán persze vannak olyan, akik mégis inkább a síelést választják).
2014. júl. 9. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!