Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Cross motorozás. Lekéstem...

Cross motorozás. Lekéstem róla? Hogy mondjam el nekik? ( story lent)

Figyelt kérdés

Nah, szóval. Egy hónap híján 14 éves lány vagyok. Apám mindig a hülye motorimádatával őrjített meg engem és anyát is. Szerintem sajnálta, hogy nem lett egy fia, akit motorozni vihetett volna. A lényeg, hogy sosem rajongtam ezért, de mindig szerettem, ha apa magával vitt motorozni. Ott nem én vezettem, mert attól féltem, de imádtam. Na, és most nézegettem egy zene vidiklipjét, amiben cross motorosok vannak, és valamiért annyira megtetszett. Rögtön megkerestem a leközelebbi pályát, hogy kell-e jogsi a cross motorra stb. szóval teljesen belelkesültem, de két dolgotól félek. vagyis, talán háromtól.

1. Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy motorozni akarok? Én rettentő komolyan gondolom ezt a dolgot, de félek mit szólnának. Elvégre anya sosem szívlelte még azt az ötletet sem, mikor apa vitt magával. Ő tuti nem akarná hogy motorozzak.Apa biztos örülne a terveimnek, de félteni az egyszem pici lányát.

2. mennyire veszélyes ez a sport? ha pár tagomat töröm, az még nem baj, de lebénulni, meghalni milyen gyakorisággal szoktak?

3. ugye még ha hobbiból űzném is (de versenyezni is szeretnék) akkor nem kellett volna már kicsi koromban kezdeni, mint általában a sportokat szokták? pl. ha valakiből azt akarják hogy úszó legyen már pár hónapos korában ott vannak vele és szoktatják a vízbe stb. na és nekünk most nincs valami sok pénzünk, egy motoros sportba belevágni nem lenne könnyű, szóval ha 25- 28 éves koromban, saját keresetből kezdenék bele, mennyire lennék lecsúszva a sportról, meg úgy alapból a versenyzésről is?

Válaszokat bármelyik kérdésre előre is köszönöm! :)

2014. júl. 3. 23:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd apudnak, örülne neki, anyud meg belenyugszik. Az elején úgyis csak kicsi ugratókon kezded, ott nagyobb bajod nem lehet, csak ha nagyon béna vagy. De csak nem vagy. Aztán meglátod mennyire tetszik, lehet akkor már annyira nem is fog tetszeni, és abbahagyod, de egy próbát megér.
2014. júl. 4. 08:51
 2/4 akos127 válasza:

Szia,

Sosem vagy lekésve valamiről ha csak hobbiból akarod csinálni, úgy versenyen is indulhartsz.

Nem tudom milyenak az adottságaid, és az csak akkor derűl ki amikor belekezdessz.

Semmit ne tagadj meg magadtól amit az életben szertnél, legfeljebb egy pár próba vagy év után feladsz vele.

Ha nincs sok pénz erre az baj, de ha esetleg elmész a cross pályára és össze ismerkedsz srácokkal ott akik motorozgatnak... talán egy idő után ha már többször látnak , valamelyik szivesen oda adja a verdáját hogy kipróbáld.

Ez lehet elég arra hogy lemondj róla, nem egy vizisport ahol tisztább vagy amikor befejezed mondjuk a jetskizést.

Én magam is roppant későn kezdtem és éppen az anyagi hátterek miatt.

Ugyan itt ott crossoztam eszkábált MZ és DANUVIA motorkkal 14 évesen, de 26 éves koromban jutottam el az első versenyemre ahol kiderült hogy nemigen crossozónak születtem. A gyorsasági viszon ment, 29 évesen kezdtem versenyezni és Amerikában is jó helyen motoroztam, de megházasodtam, a munkám mellett nem csinálhattam tovább, meg betakaróztam 200-al. KB hasonló sorrend volt ami rávett hogy feladjam.

Utána 10 évre vettem elő a motor témát és pálya napokra eljártam. 50 éves koromban abba hagytam, de még ma is motorozok szakmámból, motorkerékpár szerelő lettem.

Nagyon szép és jó a motorozás, de nem a szegény embernek találták ki.

De akárhogy is, szerezz barátokat, és ha más nem egy hasznát motorra valót kedves édesapáddal valahogy össze tudtok kalapálni.

Szeress mindenkit, és mások is szeretni fognakÍ!

Szeresd motorod és hálás lesz érte.

Sok szerencsét, és Isten hozott a világ legjobb hobbijába.

Ákos

2014. júl. 5. 20:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Segédmotorhoz nem kell jogsi úgy tudom (50ccm3) de ha crossozni akarsz olyan 125 ccm3-as kell. De ha lány vagy és kb 160 centi akkor pit bike talán jobb lesz neked (cross motor kisebb verziója ugyanazt tudja csak kisebb). De ha hobbiból akarsz akkor enduro jobb lenne csak az nem versenyre való. Az enduro egy köztes megoldás jó terepre meg útra cross motor meg csak terepre.
2014. júl. 6. 12:30
 4/4 anonim válasza:
Segédmotorra is kell jogsi, és semmi tapasztalat nélkül ne állj neki crossozni. A 125-ös cross az első gázrántásnál úgy hanyadtdob, hogy csak nz az ember.
2014. aug. 12. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!