A Capoeira Menyire Veszélyes Harcművészet?!
Nem kanyarodtunk el a capoeirától.
Pont témánál vagyunk. Ebben a tetű országban sz.ar a kungfu, karate (harcművészet) oktatás, ahogyan a capoeira is egy vicc.
Ezért van igazad a gyerekes példával. Hogy ez mekkora probléma, azt kevesen értik meg. Ma egy gyereket viccből járatnak karatéra, és végül is vicc is marad, örökké mert nem emelkedhet ma egy ember a valódi harcművészetek magasságába Magyarországon, még a küzdősportolók teljesítményét sem fogja elérni (95%-ban, mert még én is tudok jobb edzéseket, de hát ez nagyon kevés).
Ez gáz.
Miért rossz hazánkban a harcművészet oktatás ?
Bár én úgy tudom, hogy kung-fuban,karatéban és kick boxban is jók vagyunk és egy rakás aranyérmet nyertünk már.
Ha nálunk rossz akkor hol jó?
Kezdjük talán azzal, hogy mit oktatnak nálunk jó színvonalon?
Azt oktatják jó színvonalon, akit nem ver el egy boxoló.
Az aranyérmes karatésokat és kungfusokat megnézném meddig maradnak állva egy ringben egy egyszerű ökölvívóval szemben.. semmi extra, csak egy közepesen átlagos ökölvívó. Aki tud ütni, vannak reflexei, szeret ütni, akar is ütni, akarja hogy őt ne üssék meg, és tanították is erre.
Akkor mit és hol oktatnak jól?
A ring megint más, mint az utca!
Kiveszett a harcművészetek oktatásából a gyakorlatiasság,az életre valóság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!