A Capoeira Menyire Veszélyes Harcművészet?!
Magyarországon 1 helyen van Capoeira. Velük senki sem megy kötözködni.
Van több hasonló nevű tánc edzés, az nem harcművészet.
Rióban, ott meg nem írnak ki ilyen kérdéseket, vicces is lenne, amíg ezt bepötyögöd ott addigra el is vérzik egy capoeirás ha a másik torkon rúgja (mondjuk pengével a lábán).
Nem amúgy, mert hordanak selyem kendőt amit nem vág át a beretva, de kint tényleg nem szórakoznak ezzel. Az ott kemény, és ezt senki nem vonja kétségbe.
Nekem elég nehéznek, keménynek és durvának tünt mikor egyszer voltam egy bemutatón...
Be lehetett állni kipróbálni a Capoeirások közé, de a 100 ember közül senki sem mert;)
Pedig csak egy lépést tanítottak meg féle védekezést... nem kellett szaltózni, kézenálni stb.
Imitáltak verekedést is ( persze nem rugták ütötték, verték meg egymást) és szerintem nagyon gyorsak és mozgékonyak voltak.
Pláne ahogyan elhajoltak egymás támadása elől!!!
Nem kezdenék ki velük az biztos;)
Bár azt nem tudom, hogy utcán, cipőbe, táskával a kezükben, hogyan verekednének...
Ne képzeld el milyen bizsergő érzést okozhat egy meglendített táska (nyilván egy nő még egy kisebb súlyt, mondjuk egy féltéglát is hordhat a táskájában, vagy nagyobb kulccsomót).
Egy jóféle bakancs sarkát pedig még én sem akarnám alkarcsonttal megállítani, pedig.. nem üvegből van az alkarom. :D
a harcművészetek szerepe az anyaország kultúrájának, értékeinek ápolása, megismertetése a világgal, nem pedig harcosok képzése.
Így van ez a Capoeirával is. a Capoeira brazil. Brazília egy rabszolgatartó állam volt, mind a mai napig viseli ennek terheit. Hatalmas szakadék tátong a társadalom rétegei között, milliók élnek nyomorban, dolgoznak éhbérért. a föld legveszélyesebb városai is itt vannak: [link]
Mégis, szinte az összes nemzetközi tanulmányban, ahol a nemzetek boldogságát vizsgálták, Brazília mindig az élmezőnyben van. Szegények, Veszélyes helyen laknak, mégis boldogok. Hogy lehet ez. Na, ha elkezdesz Capoeirázni akkor rájössz.
A capoeira arról szól hogy jól érezd magad a barátaiddal.Legyen zene, haverok, buli, tánc. nem az a lényeg hogy mindenkit lenyomj, hanem hogy jól érezd magad. Eredetileg a rapszolgák csinálták, mert nem engedték nekik a bunyó gyakorlását. A felszabadítás után megmaradt, és a mai napig állít emléket ennek az időnek. Persze, hogy komoly fizikai képességek is kellenek hozzá, de ez egyedül nem tesz jó bunyóssá. akkor a Breaktáncosok, artisták, tornászok lennének a legjobbak. Nem azok.
A capoeira tehát Brazíliának ezt a vidám, szabad, boldog arcát képviseli. a veszélyes arcát meg a Vale Tudo, és a BJJ.
Rubens Charles az egyik legjobb BJJ pehelysúlyú harcos. Így melegít be:
https://www.youtube.com/watch?v=9XT3enw-3n8&noredirect=1
igy küzd:
https://www.youtube.com/watch?v=m6AUgl03z3c
Azért van némi különbség.
"a harcművészetek szerepe az anyaország kultúrájának, értékeinek ápolása, megismertetése a világgal, nem pedig harcosok képzése. "
Ez meg milyen halandzsa betű hulladék?
"A capoeira arról szól hogy jól érezd magad a barátaiddal."
Ezt mondd már meg a riói gettóban egy brazilnak, ember! :D
Vagy mondd el valakinek aki éppen eszméletlenül fekszik mert fejbe rúgta sarokkal egy capoeirás.
Nagyon készek vagytok ám néha.
Vale Tudo meg BJJ, a veszélyes arc? Hol?
Az értelmetlen kamuerőszak arcot képviselheti 1-1 küzdősport, de hát ezek labdába sem rúgnak komoly capoeirások mellett! Ne degradáljuk már direkt le a harcművészeteket, mert semmi alapja nincs ennek. Oké, hogy ebben a suttyó kis országban a zumba szintű tánc-capoeirát terjesztették el, meg az igénytelen magyaroknak ez a szint elég is, de ne húzzuk már le rögtön a harcművészeteket kultúra terjesztésnek :D
A rendőrök oldalán a pisztoly pedig hangjelzésre szolgál, illetve masszírozza a tenyér akupresszúrás pontjait ha rendesen megfogják :D
Gyáááá...
Én úgy elmennék egyszer Brazíliában!!!!
Persze csak mint túrista;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!