Box vagy k1 terem mellett?
Mint stílus kezdetben igen, mert a bokszolóknak mindig jobb a kéztechnikájuk (ez van fókuszban), és ezzel többre mész, mint egy közepes kéztechnikával és bármilyen jó lábtechnikával. Majd később hozzátanulsz lábtechnikát, ha hiányzik.
Mint edzés viszont nézd meg mind a két edzést, és oda járj, ahol szimpatikusabb az edző és az edzéstársak, összeszedettebnek tűnik az edzés és több is van egy héten stb.
Hát akkor a boksz egy kedvezőtlenebb arca...
Én jártam 3 bokszklubban is. Az egyik helyen az edző egy tapló paraszt, egyáltalán nem foglalkozik a hobbistákkal (ringbe sem engedi őket -- wtf?!), nála lehetetlen megtanulni bokszolni. A versenyzői is max. csiszolatlan gyémántok, látszik rajtuk, hogy nem tanultak rendes bokszot.
A másik helyen az edzők egészen jók voltak, foglalkoztak azért rendesen a hobbistákkal is, más kérdés, hogy nyilván a versenyzőkre feküdtek rá inkább. Itt meg az az élményem volt, hogy a félhaladó bunkó rézbőrűek verték a kezdőket, és az edzők nem törődtek ezzel.
A harmadik helyen meg minden csúcs szuper, a hobbisták is élversenyző edzést kapnak, mindenki rendesen megtanul bokszolni stb.
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy MO-on a boksz oktatása általában véve jó színvonalú lenne. Vannak nagyon jó edzők (borzasztóan kevesen amúgy), nagyon jó bokszolóink és jó klubok is, de úgy általában véve ez a sportág amolyan mostohagyerek itthon. Ez az én véleményem.
Egyáltalán nem biztos, hogy a thai box, kick box, k1 stb. edzések by default rosszabbak lennének mint a sima bokszedzések sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!