Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az gáz, ha küzdősportok...

Az gáz, ha küzdősportok mellett jógázik az ember?

Figyelt kérdés
Taekwondózom, és szerintem nem vagyok elég hajlékony. Nem égő lemenni egy jóga foglalkozásra?

2014. febr. 8. 18:59
 1/7 *Glissade* ***** válasza:

Dehogy gáz!

Én az Astanga jógát javaslom...

2014. febr. 8. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
dehogyis. már miért lenne az? különben meg, szerintem senki nem fogja tudni a jógán, hogy taekwondózol...
2014. febr. 8. 20:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy érti, hogy a bunyós haversrácok előtt cikis a jóga.

Na most elmondom, az igazán kemény emberek jógáznak bunyó mellett. Mert az lazít, meg amúgy egészséges (míg maga a hm/ks túlterhelheti a testet). Namármost aki tényleg erős akar lenni, az rájön arra, hogy lazítani is kell, túlzottan nem lehet merev, mert akkor gyengévé és törékennyé válik.

Így vannak azok, akiknek erről fogalmuk sincs, esetleg lenézik a jógát és egyéb fontos gyakorlatokat, gyógytornákat, viszont az ő képességeik elég hamar el is érik a korlátaikat. És vannak azok, akik képesek felfogni hogy nem hülyeségből találták ki több ezer évvel ezelőtt a jógát, és pont emiatt képesek tovább fejlődni, lazábbá válni - így gyorsabbá, erősebbé..

A két embercsoport között a fő különbség egyrészt a szemlélet (beszűkült/nyitott) illetve az erő (aki jógázik, nyújt okosan az tovább fejlődhet a saját stílusában, kitolhatja a fizikai korlátait).

Továbbra is érdekel mit gondolnak azok, akik nem értenek a témához és esetleg azt mondanák hogy 'gáz', ha erősebbé válnál mondjuk a jóga segítségével?

Nem hinném hogy adni kellene a véleményükre.

Egyébként természetesen sokan jógáznak vagy qigongoznak harcművészetek/küzdősportok gyakorlása mellett, tehát amiről most írok az nem az én szubjektív kis fikcióm.

2014. febr. 9. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem azért fura ez a bunyóssrác haverok, mert a taekwondó (és szerintem egyéb küzdősportok) pont nem a bunyózásról szól. és amikor én jártam, volt egy csomó lazítás, és olyan gyakorlatok is, amik megtalálhatók a jógában is, sőt, néha még meditáció is. szóval nem értem.
2014. febr. 9. 11:50
 5/7 anonim válasza:
Szerintem tuti páros. Erő és hajlékonyság együtt -> 10 pontos csávó. Egyébként hozzánk is jár jógára pasi, aki konditerembe jár mellette gyúrni. Üdítő társaság egy alapvetően csajos közegben. Valamiért mindenki a mögötte vagy mellette lévő helyre pályázik. :)
2014. febr. 11. 18:05
 6/7 bekaszaj ***** válasza:

Esetleg nincs valakinek talonban Jógával kapcsolatos e-book ja, magyarul vagy angolul (persze azert a magyart prefelném), szívesen lazítanék othon pár joga gyakorlattal. viszont az idobeosztasom nemengedi meg hogy eljárjak :(

Melo, heti 6 box, 2 futóedzes.

2014. febr. 20. 23:20
 7/7 *Glissade* ***** válasza:
Utolsó írj privit
2014. febr. 20. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!