Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Magyarországon egy tai chi...

Magyarországon egy tai chi mester aki már jó ideje csinálja az mit tudhat kezdeni a többi harcművészeti és küzdősporti ág mestereivel és bajnokaival?

Figyelt kérdés

-Mert hát engem a tai chi nem fogott meg én lényegesen gyengébbnek látom mint a többi belső és külső stílusú kung fu-t. Meg a küzdősportoknál is.

Most a ti véleményeitekre vagyok kíváncsi ja és tudom, hogy nem a stílus számít,de gyengébbnek látom az esélyét, hogy egy harcban a tai chi mester győzzön.

2014. febr. 8. 14:08
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

Nagyon szar volt az a kung fu-s

És ő nyer ha nem ütik ki....

2014. febr. 10. 17:38
 42/46 anonim ***** válasza:

"ha egy harcművészet az alapvető hasznos harci szabályokat sem tartja be, akkor értelemszerűen egy vakvágány művészet.

a tai chiban sok ilyet látok, illetve hiányosságokat."

Ahhoz előbb egy szinten is lenni kell, hogy te a taichiban bármit is láss, megérts.

Másfelől érdemes taichit nézni ha taichiról beszélsz. Na vajon kinek a taichijában láttál alapvető hiányosságokat..

2014. febr. 10. 21:37
 43/46 anonim ***** válasza:
46%

"Nagyon szar volt az a kung fu-s

És ő nyer ha nem ütik ki...."

:) bárki nyerhet ha nem ütik ki. de kiütötték.

2014. febr. 11. 09:53
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért, de ez tényleg nem volt igazi szerzetes. Kínában a shaolin szerzetesek kolostorokban élnek, ahol nem csak a kung-fut hanem a buddhizmust, mint vallást is gyakorolják. Mivel úgymond egyházi életet élnek, ezért ki van zárva, hogy bajnokságokon induljanak. Nincsen benne a shaolinban a versenyzés. Mert nem sport hanem harcművészet. Másrészt itt bokszkesztyűben meccseltek, a szerzetesek szerinted bokszkesztyűben gyakorolják a kung-fujukat a kolostoron belül? :) Tuti, hogy nem. Másrészt egy meccsen vannak szabályok, shaolin kung-fuban semmi sincsen.

Ez a tag, csak egy kínai srác volt, tuti, hogy valami sanda bajnok aki kiállt bunyózni a thai boxos ürgével. Ráadásul szerintem ez a meccs enyhén szólva bunda is volt. Végig a kínai srác vezetett, kis híján hülyét is csinált a thai boxolóból, aztán a végén semmi kettős fedezék vagy valami, szét tárt kezekkel csak ott állt, el sem hajolt, és bekapta az ütéseket. Ez repülőről is látszik, hogy kamumeccs volt.

Ne tessék félre érteni, NEM VÉDEM a kínai tagot, nem is kedvelem különösebben a kung-fut, mint harcművészetet, sőt magam is thai boxolok. De itt most nem a stílusukat kellett nézni, hanem két embert. Tök mindegy, hogy az egyik kung-fus volt, a másik pedig muay thai-os. Lehetett volna az egyik taekwondós a másik pedig savate-és. Ez nagyon bundagyanús volt.

2014. febr. 11. 11:39
 45/46 anonim ***** válasza:
mondom hogy értelmetlen belemenni, csak újabb kifogások jönnek.
2014. febr. 12. 10:58
 46/46 A kérdező kommentje:

"Bárki nyerhet ha nem ütik ki ,de kiütötték"

Tuti tényleg a bunda mivel hagyta magát, hogy kiüssék....

2014. febr. 12. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!