Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Gondolkozok azon hogy milyen...

Gondolkozok azon hogy milyen sportot válasszak. Krav maga, Kyokushinkai vagy esetleg más ilyen és hasonlóra gondoltam. Szerintetek? Többi lentebb.

Figyelt kérdés
Na most én önvédelmi sportra gondoltam... ki megyek az utcára és ha esetleg megtámadnak ne csak pislogjak stb... olvasgattam már itt nagyon sokat ezekről. :) Én olyan sportban gondolkodtam ami nem olyan mint a judo meg a birkózás h fogdosom az embert majd leviszem a földre és rajta gurulok meg bukfencezek... számomra ez benne van az intim szférában... kérlek segítsetek elönteni hogy mi is lenne jó :) ÖNVÉDELEMRE nem pedig SPORTVERSENYRE.

2014. jan. 30. 23:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"kesztyűben/szabályok között meg vannak illetődve a harcművészek"

hagyjuk a rizsát, laposra verik a varázslós meg beképzelt "harcművészeket". amíg nem áll oda 1 harcművész és bizonyít TETTEKKEL addig felőlem lehet a tai chi is a világ legjobb harcmodora.

"Jópofák ezek, kemények, sportra és versenyre tökéletesek, de nem önvédelemhez"

bizonyára több száz évnyi thai-burmai-maláj háború jópofa sport. de értelmezni sem sikerült a válaszom, így a többire nem reagálok.

" Ha utcán az első adok kapok lement, akkor többnyire földön folytatják a küzdő felek. Ezért kell jól megtanulni romboló hatásúan ütni és rúgni, hogy ne keljen lemenni földre."

szerintem meg te sem tudsz sokat a harcművészetről. általános blődségeket írtok.

"Ha jól megtanulod brutális.Én Wing Tsun-ra járok,és tetszik a mentalitása,filozófiája.De inkább nézz bele ezekbe. http://www.youtube.com/watch?v=kDnm0YiNfcA http://www.youtube.com/watch?v=U-h3U4_125I"

a wing tsun nem egy jó harcművészet. jelentős hiányosságokkal rendelkezik.

példának okáért a muay (thai) mentalitása ugyanaz, ha nem jobb mint a wingtsuné: először védekezni tanulj meg, de a védekezésed olyan legyen, hogy egyben támadás is, ezzel párhuzamosan pedig egy gyorsabb ellentámadást kell indítanod.

erről szól a muay boran (pl chaiya) amit nem igazán oktatnak külföldön, és a wing tsunnal ellentétben sokkal brutálisabb fegyverei vannak és jobb blokkolása. mellesleg én eddig nem tudok egyetlen wing tsunos mma bajnokról sem, csak pár olyanról akiket mma-sok vagy muayosok vertek szét.

ha már wing tsun akkor inkább őt hívnám mesternek:

http://www.youtube.com/watch?v=iniLVcpEkBM

és szerintem ezzel ki ismerül azon emberek listája akik feltehetően tudnának is kezelni egy egyszerű boxolót. az átlag wingtsunos egy átlag boxolóval szemben semmit sem ér. és ez en mez oktatás minőségétől függ hanem a technikától.

egyébként akit érdekel több harcművészeti stílus is, észreveszi a hasonlóságokat, és hogy midnen harcművészet egy irányba mutat, mert ami hasznos azt átveszik egymástól.

és megint az mma világában lyukadunk ki.

"Nem véletlenül hajolgatnak ezek elől küzdősportolók sem - vagy használnak zártabb védelmet. Mert egy kézzel ilyet nem lehet megfogni. "

ez a wingtsun egyik hibája a boxszal szemben, akit komolyabban érdekel több videót is megnézhet arról hogy középhaladó boxolók megmagyarázzák miért lehet simán kiütni egy wingtsunost. ráadásul egy mma-s tömegnöveléssel kezd, olyan "testrészei", izmai vanank ami egy girnyó wingtsunosnak (és általában keleti harcművésznek) nincs. és ez alapvetően megváltoztatja a szabályokat. nem a 2 harcos relatív méretéről van szó hanem önmagukhoz viszonyítva is másak.

"minimum egy thaboxoló, akkor az már betalált volna"

egy képzettebb thai boxoló meg csontos is tör. évtizedeken keresztül edzik a sípcsontjukat, az átlagos emberi csont max 300 kiló terhelést bír el, egy muay thaios sípcsontja képes 450kgos erővel széttörni egy tárgyat.

például pont ezért oktatják azt a muay boranban is hogy bizonyos rúgások elől kötelező kitérni, ugyanis töréssel jár.

ráadásul a muay thai rúgás a legerősebb oldalrúgás, emellett a legnagyobb stabilitást adja.

erre még azt sem lehet mondani hogy nem profi wingtsunos:

http://www.youtube.com/watch?v=czDuH0R73kg

kb 40 másodperc. ennyi kell.

persze lehet vitázni részleteken, hoyg mi miért enm sikerült, de azt hiszem a tény hogy a legtöbb sikeres mma harcos mt és bjj alapokkal rendelkezik, mindent elárul.

2014. febr. 4. 18:12
 22/24 anonim ***** válasza:
Nos,ez egy jó kis előadás volt,de egy két dolgot nem árt tisztázni.Már csak azért is,mert akármikor feltesz valaki egy hasonló kérdést,a végén mindig mindenki a maga igazát bizonygatja,és elfelejti a legtöbb okoskodó,hogy mi volt az alap kérdés.Továbbá egyfolytában a legjobb önvédelmi rendszert (legyen ez küzdősport,vagy harcművészet)próbálja meg rátarhálni mindenkire.Legalább is az általa vélt legjobbat.Annyi mindent lehetne pro és kontra írni.....Ráadásul itt van ez a ketrecharc,amit a linkelő "MMA fun"remek érzékkel megosztott.Először is!Szét kell választani a ringet,és az utcát.A Wing Chun 80%-a tiltott eszközökhöz folyamodik,ergo kár volt a hülye gyereknek bemennie.Másodszor.Miből gondolod,hogy ő egy képzett harcművész volt?Azért,mert be mert menni a ketrecbe?Jómagam több ilyen videót is láttam,ami csak lejáratja a Wing Chunt.Kis előadást tartottál az egykezes védekezés hiányosságairól,meg a csont törő rúgásról,holott magad nem vagy benne kompetens.Írhatnám,hogy bizony a komoly paraszt lengőt sokszor két kézzel védik,meg a rúgások elől hogy kell kitérni,de fölösleges.Írhatnék arról,hogy két,három éve,hogy verték és szurkálták rommá szilveszterkor a cigók az MMA-sokat,de nem ez a lényeg.Az egyik mester azt mondta nemrég arra a kérdésre,hogy ki ellen mennyi lenne az esély,hogy a ringben nem sok,az utcán lenne.És nem tudom,hogy érzed-e a különbséget?Nem azt állítja mell döngetve,hogy szét szeded,hanem szerényen azt mondja,hogy lesz esélyed.Ez a lényeg,a gyengébb is kap esélyt.Szerintem az igazán jó önvédelem komplex.Úgy gondolom,hogy per pillanat a legjobb a Systema(annak ellenére,hogy wt-zok),utána jön az összes többi krav,wt stb..A boxot meg sem említeném,mert az sem földön,sem folytásra,bontásokra,sem rúgások ellen,sem eszköz ellen nem képes megvédeni.És még csak annyit!Azt nem szabad elfelejteni,hogy a legtöbb utcai támadó nem felkészült harcművész,spontán izmos kötekedő suttyó.Kár összevetni folyton a stílusokat.Csak szerényen. :)
2014. febr. 5. 00:45
 23/24 anonim ***** válasza:

"bizonyára több száz évnyi thai-burmai-maláj háború jópofa sport. de értelmezni sem sikerült a válaszom, így a többire nem reagálok. "

Ha ennyire ismered a thai boxot, akkor gondolom azt is tudod, ez nem az amit te leírtál. Thai box eredete tényleg gyilkos hatékonyságú. Kivették belőle azokat a technikákat, és csináltak sportot belőle, mint anno a karateból. Az igaz thai harci fogásokat még most is tanítják. Ha jól emlékszem, muay boran a neve. Az is tele van, egyesek szerint, levegőkékítő formagyakorlatokkal. Az önvédelem és a ketrecharc egymástól nagyon messze van, kedves regényt író válaszoló.

2014. febr. 5. 07:06
 24/24 anonim ***** válasza:

látom itt megint minden tinigyerek jobban tud mindent.

kedves kérdező, dönts belátásod szerint, én léptem.

2014. febr. 6. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!