Hogyan legyek olyan hajlékony mint egy balettos? Tobbi lent.
Sziasztok!
15 éves lány vagyok,régen gimnasztikáztam és nagyon hajlékony voltam,a spárga mindkét fajta ment,én voltam a csapatban a leghajlékonyabb.De 11 évesen abahagytam azota csak néha-néha nyujtok,de most szeretném visszakapni a hajlékonyságomat.Lótuszulés megy,a térdeim teljesen lent vannak,mindkét spárgából olyan 15 cm hiányzik a foldtol,azt szeretném hogy meg tudjam csinálni a spárgát,és nagy terpeszben ha kinyitom a lábaim akkor leérjen a mellkasom,hasam..Most leér a homlok,konyok de a mell és a hasam nem.Tudom,nyújtanom kell.De milyen gyakorlatokat,hányszor és mennyit?Kérlek segítsetek!
Újra hajlékony szeretnék lenni!Ez mennyi ido kb?
Kifelejtettem hogy mellete heti 4 szer lovagolok inenzíven,de nem versenyzek.Hátha fontos.
És ezt i szeretném elérni amit a 0:39 percben csinál a lány.Hogyan?
Úgy, hogy eljársz jógakurzusokra. De lehet könyvből is.
Ez az egyik legjobb könyv szerintem:
A balettosok tényleg hajlékonyak, fiatalon. Majd mikor 40 évesek lesznek, ízületi roncsok lesznek. A jógától nem csak hajlékonyabb lesz az ember, de egészségesebb is. Hiszen ez egy indiai egészségmegőrző mozgáskultúra.
Tessék, 101 éves öreg indiai jógás férfi:
http://www.youtube.com/watch?v=AUgFtJZS1MI
Kicsit hajlékony a papi 101 évesen nem? :D Hajlékonyabb a 16-20 éves balerináktól is.
Van egy csomó gyakorlat rá !
Falhoz fekvés lábakat szét és hagyd hogy súly dolgozzon..
Terpeszben ülsz és átmászol a spárgán meg vissza stb... Nézz youtubon esetleg ..de irtó sok gyaki van rá.
Amúgy meg magnézium.(tablettát) Segít hogy gyorsabban tágulj.. de csak napi egy.. és vigyázz a súlyodra mellette :)
Szerintem meg lesz a spárgád csak ne húzd meg magad közben.. Ezért pl ne pattanj fel egyből.. stbstb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!