Hogyan lehet valakit kifektetni, vagy csak simán leállítani, hogy észhez kapjon, ha nekem támad?
én pl karatézom, sokszor voltam olyan helyzetben utcán is, mikor használni kellett.
ha már egy majdnem 2 méteres colost leültetek a földre egy mawashi gerivel, tudom h megérte sokat edzeni.
Oké: írunk.
Nem találod el egy mozgó, 'támadó' emberen azt a pontot amivel megállíthatnád, ha nincsen képzettséged, rutinod ehhez. Ő pedig a leírásod alapján nagyobb, de eleve pszichésen az agresszióra felkészültebb ha ő indul feléd, mint te.
Nincs sok esély, kivéve ha rendszeresen fejleszted az önvédelmi készségeidet. Az hogy olvasol egy állon/torkon ütésről, tökön rúgásról nem jár azzal, hogy meg tudsz ütni egy embert.
De egyébként nem bonyolult, mert hátra kell lépni (döbbent arckifejezéssel, ez jól eltereli a figyelmet a támadásodról) és a lábak közé rúgni olyan erővel, ami a mozdulatból csak kitelik nagy rákészülés nélkül. Leírni egyszerű, alkalmazni évek munkája.
szavakkal terelsz,aztán ha közel jön,dulakodás közben ráhúzod a dzsekijét,pulóverét,pólóját a fejére,elgáncsolod és összerugdalod a földön acélbetétessel,vagy elfutsz.
vagy ami esetleg képzetlenül kivitelezhető,ha rendelkezel kellő agresszióval az a hoki bunyó.
bal kézzel ráfogsz a grabancára,jobb kézzel meg csapottakkal addig ütsz fejre egy helyre megállás nélkül,kizökkenthetetlenül amíg össze nem rogy.
ha egy nálad nagyobb szélesebb figura rád támad és nem tudsz elfutni, akkor ráb4sztál. ennyi.
kurv4ra nem fogod tudni kifektetni, ha itt kérdezősködsz. ami baromi jól fest a jutjúbon, nem biztos, hogy beválik, már ha egyáltalán meg tudod csinálni.
el kéne menni valahová edzeni, hogy hetente néhányszor szétkapjon pár arc, és akkor lassacskán megtanulod mi a dörgés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!