Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A boksz tényleg károsítja az...

A boksz tényleg károsítja az agyat?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy elkezdek bokszolni, de a szüleim nem engedik mert; szerintük és pár ismerősünk szerint károsítja az agyat (az ütések a fejre, meg valami vérrögök, meg a KO.) Ez igaz? Előre is köszi! 14/f

2013. szept. 28. 21:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Ezt az usa-ban kicsit jobban tudják. Ők az amerikai futball és a boksz, jégkorong agykárosító hatásait is ismerik.

Ha elolvastad volna a hozzáférhetővé tett anyagokat nem lenne kérdés.. Sok statisztika van.

2013. okt. 1. 10:58
 12/30 anonim ***** válasza:

És ezért ne vívjon öklöt a 14 éves? Zumbázzon inkább?

Én azt mondom, wudang kungfut kell tanulni mert eléggé biztonságos, és értelmes mozgás. DE ezt csak pesten lehet tanulni normálisan, Magyarországon. Máshol nagyon sok esetben az ökölvívás marad első számú értelmes edzésnek. Oké, van valamekkora kockázat, hogyne. A futásnál azért kevésbé káros, ha sok csaj képes rendszeresen kocogni, akkor egy kissrác is eljárhat boxolni.

2013. okt. 1. 11:17
 13/30 anonim ***** válasza:
Komolyan nem értem hogyan írhatsz le ilyeneket megfelelő élettani-kórélettani ismeretek és utána olvasás nélkül. :O
2013. okt. 1. 11:32
 14/30 anonim ***** válasza:
Na erről meg ez jut eszembe: [link]
2013. okt. 1. 11:39
 15/30 anonim ***** válasza:
Poénos a rajzfilm, viszont a kérdés nem vicces. :(
2013. okt. 1. 11:45
 16/30 anonim ***** válasza:

Megfelelő kór-élettani ismeretek nélkül.

Mindjárt lemegyek a pesti box edzésekre, és szólok nekik hogy veszélyben vannak.

2013. okt. 1. 12:00
 17/30 anonim ***** válasza:

Ők már sok helyen tudják, hiszen megvették a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás könyvet. :D

Szerencsére a komoly szakemberek ezt már tudják. :)

2013. okt. 1. 12:02
 18/30 anonim ***** válasza:

Elég csak itt megnézni, ők is ismerik. Rendeltek is edzők:

ketrecharcos. hu/aktualis/teljesitmenyfokozo-sporttaplalkozas

2013. okt. 1. 12:06
 19/30 anonim ***** válasza:

Egy dietetikus könyvére alapozva fogunk dönteni, hogy vívjunk-e öklöt vagy ne?

Egy dietetikus könyvéből, aki sportkaratésokkal foglalkozott? Nagyjából ennyi lövése lehet a Tihanyinak a küzdősportokról.

2013. okt. 1. 12:35
 20/30 anonim ***** válasza:
Bocs, de itt te ne szólj be nekem. Ez olyan mint azt mondani: egy kardiológus nem ért a sportolók szívéhez mert nem sportoló. Amúgy ökölvívóktól kezdve kick-box csapaton át elég sok küzdősportolóval foglalkozok-foglalkoztam. Taekwondo-sokkal is. Előadásokat karate edzőknek tartottam, de nem ez a kérdés.
2013. okt. 1. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!