Tóthbenji kérdése:
Az normális hogy boxoláskor mikor a fejem felé ütnek
bepislogok? és ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
1/10 anonim válasza:
Ez sajna reflex. Szerintem feszítsd meg az arcod valami más részét, állkapcsodat vagy valami, hátha azzal becsapod a reflexed.
(Még mielőtt valaki lehülyézne, kiváncsi voltam és most próbáltam ki:D a fejemhez vágtam egy párnát, és nem pislogtam ha meg volt feszítve az arcom.:D)
Mondjuk ez nem ugyanaz mint élesben, mert ha rákészülsz akkor egyszerűbb, de próbáld meg.
2013. aug. 23. 02:06
Fasza vagy első válaszoló, hogy nem pislogtál! Csak a kísérleted fabatkát sem ér. Még jó, hogy nem pislogsz, amikor tudatában vagy annak, hogy csak egy párna találna fejbe, amitől semmi bajod sem lehet.
Próbáld ki egy kalapáccsal!
2013. aug. 23. 07:07
Természetes reflex, amelyet meg kell tanulni legyőzni. Kesztyűzz olyan edzéstárssal, aki nem szétverni akarja a fejedet, hanem tanítani akar (és tud). Amikor haladók vannak kezdőkkel, a pislogás meg a fej hátrarántás az első két természetes reflex, amelyet a kezdők tanulnak legyőzni -- egyszerű ütés-védéssel, óvatos kesztyűzéssel stb.
2013. aug. 23. 07:24
4/10 A kérdező kommentje:
uhhh utolsó kommentelőnek megy a plusz :D köszönöm az infót! és ezt sokáig tart megtanulni vagy sem ? engem például ezzel iskolában is mindig cukkoltak hogy pislogok vagy ezerszer mikor ütnek felém és elrántom a fejem :/ viszont szeretnék boxedzésre járni és igy nem tudom hogy jó ötlet e ?
A bokszban nagyon sok mindenre kell egyszerre figyelni (hogy ne pislogj, hogy ne kapd el a fejed, hogy lent legyen az állad, hogy lógjon a fejed -- ne tartsd mereven a nyakad, hogy fent legyen a kezed stb.), és ez nem egy egyik napról a másikra. A pislogás leküzdéséhez elég pár hónap, a fej hátrarántása viszont sokáig kísért... :)))
2013. aug. 25. 23:09
6/10 A kérdező kommentje:
ohhh köszönöm szépen a gazdag információkat :) beszélhetnénk erről veled esetleg üzenetben is ? :D
Persze de itt is megbeszélhetjük a köz okulására -- és vannak itt nálam sokkal képzettem bokszolók, én csak egy hobbista vagyok. :)
2013. aug. 26. 09:04
8/10 anonim válasza:
Figyelj ez minden emberben benne van ezt hosszú évekig kell szokni.
2013. aug. 31. 00:43
gyakorolhatsz rá külön edzéstárssal is.
a kesztyűidet rátámasztod a homlokodra kettős fedezékben,könyökeid szűken a két kesztyű nézel ki előre és a partner ütögeti neked az egyeneseket kesztyűre,de szigorúan ritmus nélkül üssön és belenézel az ütésbe.
kis ütésekkel kezdjen,aztán ha belejöttél,akkor lehet erősebben és mozgás közben is gyakorolni.
2013. szept. 10. 21:15
10/10 A kérdező kommentje:
ohhh köszönöm szépen az ötletet :) nekem ez mindig problémát okozott régen is hogy mindig mikor valami hirtelen mozdulatot csináltak a szemem mellett akkor halálra pislogtam magam :/
Kapcsolódó kérdések: