Lehet valahol normális hatékony Karatét tanulni?
Hol oktatnak olyan karatét, ahol nem az ilyen verseny kumitékre való b*zulás megy? Olyan karate, ahol nincs versenyre való edzés és felkészülés, nem pontokért "verekednek" szabályok között, hanem van mikiwara, egészséges mennyiségű kata, csak annyi amennyi hasznos. Valamint alkalmas utcára is.
Hol oktatnak ilyen karatét és melyik irányzatot?
Ja a kyokushint ne írjátok, mert azt hagytam abba, elég volt ebből a majomkeringőből (elcsesztem 4 évet!).
"Hol oktatnak ilyen karatét"
Japánban esetleg....
Én csesztem el,az én hibám? Szerintem nem annyira. Az nem az én hibám, hogy a Kyokushin Karate alkalmatlan utcai harcra, már bocs. Amikor elkezdtem karatézni akkor, úgy hirdették (sőt mai napig is úgy van kiplakátolva), hogy:
- Reális önvédelem
- Kemény edzés
- Erő, gyorsaság, kitartás
- Versenyzésre való lehetőség
Ebből körülbelül a második és az utolsó ami igaz. Reális önvédelem? Heh....csak kumite és kata versenyekre való felkészülés volt az egész. Semmi több. A kumite is csak maszatolás volt, lehet ezen besértődni, de sajnos az volt, már lassan fél éve járok bokszolni, hát....a boksz sparringokhoz képest még a fekete övesek kumitéje is csak balett. A katák pedig ilyen japán nyelvtanfolyammal megspékelt robot dance.
Engem érdekel a karate meg tetszik is, de Magyarországon van-e jó karate? Ezt az ashiharát lehet kipróbálom, jónak hangzik. Remélem ez tényleg olyan,mint ahogy leírják. Nem értem, hogy miért ilyen elb×szott knokedli majmoknak való vacak sportként adják el a karatét. Holott a Karate az egy gyilkolásra is alkalmas stílus Okinawa-n. Nem azt kérem, hogy itt M.o-on is az Okinawa-i színvonalat oktassák, mert azt nem is lehetne, de legalább ne versenyekre gyúrjanak az edzéseken, hanem önvédelemre. Remélem ez az Ashihara tényleg jó lesz. A bokszot azt folytatom, mert legalább ütni meg fogok tanulni, de kell mellé valami más. És nem akarom a karatét elfelejteni.
Kedves Kérdező!
Minden kyo klubot kipróbáltál,minden mestert ismersz? Amennyiben nem,ne a stílust hibáztasd... nem a stílussal van gond,hanem az emberekkel...
Egyébként,ha jó vagy valamilyen stílusban,akkor képes vagy azt át tenni az élet már területére.. van olyan ismerősöm aki nagyon sokáig járt kick boxra,na az aztán csak a versenyzésről szól, és mégis meg tudta magát védni,ha szükség volt rá..
Én nem karatézom,más stílussal foglalkozom,ahol szintén egyre hangsúlyosabb a versenyzés,de engem nem ez az oldala érdekel igazán, viszont az előnyömre tudom fordítani. A felkészülési időszak alatt sokkal keményebben edzünk,ilyenkor válik hangsúlyossá pl az ütőerő fejlesztése, a felületkeményítés,hogy minél többet bírjunk,stb...ezek a dolgok nem csak a versenyzés miatt fontosak..ezekkel is baromi sokat fejlődik az ember,hogy minél keményebb harcos legyen..
Egyébként meg nem ártana néha a klubok helyzetét nézni... azért kell a versenyzéssel foglalkozni, a küzdelmet hangsúlyozni,mert sajnos erre van igazán igény. Amíg csak lejártam edzésekre és nem foglalkoztam a háttérben lévő dolgokkal,addig nekem is volt ilyen jellegű problémám,de ma már látom,hogy e nélkül nem tudnánk fenntartani a klubot!Tudod milyen nehéz stabil tagokat találni? Mindenki csak lejön,hogy hűűű de f.sza, megtanulok bunyózni,de egy-két hónap után sír a szájuk,hogy még nem profik és egyébként is fáj nekik meg elfáradnak... az emberekben nincs kitartás,nincs akaraterő...ráadásul nagyon sokan meg sem értik,hogy miért is fontos egy harcművészetben a technikai rész, szerintük ez 'varázslás'... így marad az a lehetőség,hogy aki csak küzdeni akar,azt hagyjuk,hogy lejárjon,nekünk is jó,mert legalább több partner van, aki viszont komolyan gondolja,azzal nem csak a versenyekre készülünk, nem erőltetjük ezt a dolgot.. Mondjuk azt nagy szerencsének tartom,hogy mind a két mesterem baromi fontosnak tartja a technikai fejlettséget és az érdeklődőknél erre nagy hangsúlyt fektetnek!
Tehát nem a stílusokat kell hibáztatni, meg általánosítani,hogy a magyarok milyen szarok... nemrég volt Japánban egy nagy karate bajnokság,ahol például egy magyar nő lett az első katában idős japán mesterekkel szemben...ha japánok elismerik a tudását és gratulálnak neki,akkor egy haladó emberke ne ítélje meg...
Én közel 9 év után is úgy érzem,hogy nem szabad megítélnem stílusokat, mert még a saját stílusomat sem csinálom olyan szinten,ahogy az számomra elfogadható lenne, nem tudom azt mondani,hogy igen,most már nincs hová fejlődnöm,mivel iszonyú sok munka vár még rám,ahhoz hogy megközelítsem azt,amit szeretnék...
Ezen a területen még 10 év sem számít sok időnek, nem elég kellő tapasztalat megszerzéséhez, nemhogy 4... ha egy egész életen át ezzel foglalkozol,erre áldozod az életed,akkor majd lehet hogy leszel olyan szinten,hogy jogod lesz megítélni mások munkáját..
(8as vagyok)
Szerintem M.o-on ilyen karate nincs.
Inkább menj kung fu-ra.
> Szerintem M.o-on ilyen karate nincs.
>Inkább menj kung fu-ra.
:DDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!