Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket ajánljátok egy olyan...

Melyiket ajánljátok egy olyan lánynak, aki meg szeretne erősödni?

Figyelt kérdés

Mind izomzatban, mind lelkileg.

Ökölvívás, kickbox, thai box, muay thai, capoeira vagy vmi más?

2013. aug. 21. 21:10
 1/7 anonim válasza:
Ahhoz hogy megerősödj nem feltétlen kell küzdő sportolnod. (jó ebből nem mindegyik az) Viszont ezt igazából mért nem úgy döntöd el hogy amelyik jobban tetszik azt csinálod? A felkészülésekben szinte minden elem ugyan az..
2013. aug. 21. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Terme válogatja, hogy hol milyen maga az edzés fizikum építésére, de ha saját kezedbe akarod venni, akkor kezdj el fegyencedzést, súlyzós edzést.
2013. aug. 21. 21:21
 3/7 anonim válasza:
Én kick-boxra jártam egy és fél évet (sajnos utána elköltöztünk). Én nagyon szerettem, és eléggé meg is erősödtem. Szóval én ezt ajánlom. :)
2013. aug. 21. 21:29
 4/7 anonim válasza:
(Előző vagyok) szintén lány :)
2013. aug. 21. 21:30
 5/7 A kérdező kommentje:
súlyzózni így is szoktam, de vágyom arra, hogy valakivel szemtől szemben is "küzdhessek". Az a baj, hogy nem ismerem viszont a küzdősportokat, és ezért tettem fel a kérdést, hogy szerintetek melyik lenne a legjobb.
2013. aug. 21. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Én meg az ökölvivást ajánlom.
2013. aug. 21. 23:42
 7/7 anonim ***** válasza:

A karatéban vannak formagyakorlatok. Maga az edzés nem rossz ha jó az oktató akkor erősödsz is.

Egy box edzéshez képest kicsit könnyebb.

Maga a box a kéztechnikákra épít és ez alap a harcban, hogy tudj ütni, védeni. És boxzsákot ütnek, elég gyakran szóval kézre nagyon sokat gyúrnak és meg is látszik. Emelett a mozgásukra is figyelnek.

De pl. egy kick-box, thai box ebből a szempontból részben más, itt is megtanítják az ütést de bejön a rúgás + muay thai-ba (thai box) a térdelés és a könyök is. Kick-boxban erre annyira nem mennek rá. De azt tudd, hogy a thai-ban full kontakt van, nem úgy mint a karatéban -h megállítod az ütést a fej előtt és pontot kapsz. Azt hiszen boxban is full van de ezt nem tudom.

A capoeira a lábra megy, dinamikus-akrobatikus mozgás-rúgás kombináció van benne, szerintem ez látványra nagyon menő, de utca harcra...ha profin megtanulod talán jó lehet.

Aikidoban a támadásokat elkerülöd, az ellenfél ellen használod fel.

Judoban dobások vannak.

Kendoban kardművészet.

Nin- tai jutsu ninjaedzés.

2013. aug. 22. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!