Lehetséges ilyen thai-box v. kick-bx edzés? (bővebben lent)
Üdv!
A kérdésem, hogy arra van-e lehetőség, hogy úgy járjak kick-box vagy thai box edzésre, hogy csak zsákolni meg erősíteni szeretnék, de a közelharcot hanyagolnám? Ezt úgy értem, hogy a zsákot fognám a másiknak, meg fordítva én is rúgnám, de ahogy utánaolvastam, minden edzésen van "éles" harc, azaz amikor ember-ember küzd. Ezt ki lehet hagyni?
Tudom, hogy most felvetül, hogy akkor minek akarok járni, de komoly a kérdés. Én csakis hobbiból akarnék elkezdeni, meg hogy erősödjek. Előre is kössz a válaszokat.
edzésen az edző mondja meg,hogy mi a feladat.
ha meg sparringnál te kiülsz oldalra,akkor semmibe se fognak venni téged,megszégyenülsz az egész csoport előtt.
de vannak konditermek,ahol van különterem zsákkal ilyen helyre lemehetsz zsákolni haverokkal,vagy önvédelmi edzésre ott sincsen sparring.
Ha csak erősödni, zsákolni akarsz miért nem keresel olyan edzést, ahol ezt megadják? A thaib. versenysport, nyilván gyakorolják a küzdelmet (hogy meg tudod-e beszélni hogy te nem akarsz sparringolni az most egy olyan kérdés, amit a gyakorlatban te tudsz kipróbálni..). Nyilván az én edzésemen tudok alkalmazkodni a tanulók óhajaihoz, mert miért ne. De edző válogatja hogy mit adhat neked. Apropó, edző. Te fizetsz azért, hogy eddzenek téged. Elvben lehet külön kívánságod, mert te fizetsz egy szolgáltatásért.
Amúgy úgyis meg fogod szeretni a sparring bunyót, mert az a lényege a thaiboxnak, jó móka lesz majd meglátod. Ez szinte biztos..
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Esetleg annyit még kérdeznék, hogy olvastam valahol, hogy bemelegítésnek sokszor van bukfenc meg stb. Azt ki lehet hagyni. Semmi problémám semmi mással, de a bukfenc alatt egyszerűen kimegy a térdem. És ha kimegy, akkor amíg vissza nem ugrik, kb nem tudok rendesen lépni meg semmi. Az érdekesség az,hogy ezen kívű szinte minden megy simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!