Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek mi mást próbáljak...

Szerintetek mi mást próbáljak ki, ha a thai boxot otthagytam, esetleg kung fu?

Figyelt kérdés

Már rég óta szerettem volna beiratkozni thai box edzésre és ahogy megtudtam,hogy itt sopronban van thai box el is mentem edzésre.

Ott az edző örült is,hogy gyarapodik a csapat.

Mondta,hogy milyen lesz,és a többi aki már régóta boxol ott,mondta,hogy üdvözlünk a csapatba,boxoltál mármondtam nem,de szeretnék,és mondták,hogy itt előfordul ám,hogy néha egy-két monoklival megy haza az ember,még olyan is,hogy a gyerekektől is kaphat egy felnőtt is néha olyat...

Akkor ott voltam,de többet nem mentem oda,megijedtem a mondottak alapján és máskor nem mentem el,mivel én nem akarom,hogy néha sebes legyek stb.

Viszont szeretnék önvédelmet tanulni és ti mit ajánltok ami nem ilyen veszélyes mint a thai box? Kung fu az jó,arra menjek inkább?szerintetek?

2013. ápr. 21. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A harcművészetekben és küzdősportokban elfogadott, sőt, megszokott a fájdalom, a sérülések. Önvédelemre pedig ne is gondolj, ha nem vagy kész szerezni egy-két monoklit.

Ha az utcán támadnak rád, ott sokkal nagyobb bajod lehet néhány sebnél. A harcművész izadsággal, kemény munkával, és némi vérrel adóznak. Az olyan kung fu edzésen, ahol csak simogatnak, nem fogsz egykönnyen önvédelmet tanulni...

2013. ápr. 21. 19:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

az önvédelem kb ott kezdődik,hogy tudod milyen érzés megütve,leverve lenni.

ha nem tudod,akkor az első füles után-fájdalom-elfelejtesz mindent,mert kizökkent,számodra idegen helyzetbe és zavarba hoz.

ezért kell megismerni ha az a célod ami.

ökölvívó edzésre nézz le ha egy fokkal fájdalom mentesebbet akarsz,mert a pofán,testen ütés nem fáj annyira,mint a fejbe rúgás,meg a szétrúgott térd-comb.

2013. ápr. 21. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt, hogy gondoltad?

A thai box edzések a kung fu-hoz képet nagy semmik kung fu edzésen előfordulhat, hogy véletlenül kézzel beütnek thai boxon max kesztyűvel.

2013. ápr. 23. 15:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és aki nem bírja a fájdalmat az kerülje az ilyesfajta edzési lehetőségeket.
2013. ápr. 23. 15:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Menjél zumbázni. Ha elmész harcművészetet tanulni olyan helyen ahol ugyan a teknikákat megtanítják de nem tudod kipróbálni rendesen(mert sérülés veszélyesek) akkor éles helyzetben esélyed se lesz lefagysz nem sikerül egy teknika ami egyébként jó lenne az adott szituációra de nem tudod megcsinálni mert nem tudod mit csinálja ha valami nem úgy történik ami edzésen. Jók a harcművészetek de éppen emiatt akik ezeket csinálják sokszor mennek el boxolni vagy más hasonló kűzdősportra kiegészítésre.
2013. aug. 20. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!