Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy kezdjek hozzá BMX Street-...

Hogy kezdjek hozzá BMX Street-hez?

Figyelt kérdés

pl milyen márkát ajánlotok kezdőknek, alaptrükkök, meg minden amit tudnom kell hozzá

ja meg hogy kb mennyi idő mire már tudok kisebb ugrásokat

2013. aug. 11. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:

sehogy

Egy hoppot én második próbára tudtam, nagyon könnyű

2013. aug. 11. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Olyan bicót veszel amilyenre pénzed van. Szerintem jó dolog WTPvel kezdeni, mert erős tartós könnyű, csak drága. Használtan lehet kapni már 70 ezerért egy nem szét gyilkoltat.

Ha nincs pénz akkor vannak a nem olyan tartós olcsó darabok. Új Mongoose már van 50 ezerért, ennél lejjebb én nem adnám, mert manapság már nem éri meg nem 25-9es áttételes "újfajta" kormánybefogós biciklit venni. Ha még MID-BB-s is akkor az a bicó nagyon jó 50 ezerét, csak hát full Hi-Ten valamint magasabbaknak kicsi lesz a váz, mert csak 20.25ös a felső cső hossza, meg talán magas is a csapágyak pedig golyósak, amik nem olyan tartósak, mint az ipari csapágyak.

Én 2010-es WTP Justice 20.4'-al kezdtem annak idején, most 2011-es van 21'-os. Én merem ajánlani használtan.

Ha van pénzed új jobb biciklire (100 ezer felett), akkor menj be a Velvartba és segítenek kiválasztani egyet a méreteidnek megfelelően.

Az első trükk amit tanulj meg az a hop. Felemeled mindkét kereket egyszerre. Behajlítod a térded kormányt megemeled közben a hátsó kereket úgy, hogy az első lábad felfelé a hátsót lefelé csavarod a pedállal.

Ha ez megy akkor a járdán kialakult kis bukkanókat át tudod ugrani vagy botokat, hogy szokd azt, hogy emeled a biciklit. Ha megy akkor kisebb meredekebb babakocsi feljárón menj fel és csinálj egy hopot a végén és érzed majd, hogy milyen egy flyout, aztán kb aeriealozni is így kell majd íven csak egy picit más lesz de hasonló az érzés.

Aztán van még a manuál azt úgy kell csinálni, hogy térd behajlít majd az egész biciklit húzd hátra lendületből és azzal tudod megőrizni az egyensúlyt, hogy a lábadat kiegyenesíted és behúzod a súlypontod legyen a hátsókerékhez közel és a karod végig nyújtva, ha behúzod a féket akkor előredőlsz és így nem esel hátra, szóval ezt fékkel könnyebb megtanulni.

Ha megy a hop és a manual akkor meg lehet próbálni bunny hop-ozni, azt úgy kell, hogy a manualba amíg fel tudod húzni utána húzol rajta még egyet amikor előrelendülsz és a kormányt felhúzod a hasadig és a pedállal felhúzod a hátsókereket a popsidig a kormányt pedig előretolod amennyire csak tudod.

Elsőre nem kell hatalmasat bunny hopozni elég ha elemelkedik a hátsókerék egy kicsit mert onnan már gyakorolhatod szintről lefelé és felfelé, padkára meg ilyenekre.

Aztán van még a footjam ami annyi, hogy beteszed a villához a kerékhez az első lábad és közben kihúzod a hajtást , hogy szintben maradjon majd visszaugrasz.

Ha jól megy a footjam akkor lehet gyakorolni a footjam vázpörgetést, ami canjam-esen nagyon egyszerű. Átteszed az első lábad a váz fölött és amikor betetted canjambe elrúgod a vázat és ha körbeért akkor egy hop szerű mozdulatot csinálsz a kormánynál összezárod a lábad a térd fölött és visszaugrassz a pedálra.

Ezek a "nem félelmetes" trükkök, amiket akárki megcsinál, és el leszel vele szerintem a szezon végéig mire patent lesz.

Persze lehet bunny hop vázpörgetéssel is kezdeni, mindent lehet, és szerintem a backflip funboxon sem egy olyan írtónehéz trükk nekem.

2013. aug. 14. 19:53
 3/3 anonim ***** válasza:

És vegyél védőcuccokat! Hosszúnadrág sípcsontvédő bokavédő és parkba sisak. Havashalom poolban egy rosszul kirakott footjamből is lehet baj sisak nélkül.

És a kesztyűt ajánlom még atyai jó tanácsként, mert a markolat befesti és feltöri a kezed na meg ha csúszol ívről akkor reflexből mindenki végighúzza rajta a mancsát.

2013. aug. 14. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!