Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ebből a fogásból hogy lehet...

Ebből a fogásból hogy lehet szabadulni?

Figyelt kérdés
Van egy osztálytársam,aki krav magázik.Az internetről tanulja a technikákat és sokszor azzal szórakozik,hogy mások csuklóját "kitekeri" és a másik semmit sem tud csinálni.Ebből hogyan lehet kiszabadulni?

2013. jún. 23. 14:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
ok. :)
2013. jún. 25. 17:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez tök kulturált válasz volt, ennek függvényében elnézésedet kérem a kissé erős szóhasználatért.

Peace!

2013. jún. 25. 17:09
 13/14 anonim ***** válasza:
No problem. Nem is a gyerekre írtam, mert azzal én sem értek egyet, egy patkány az ilyen. Internetről, kontár módon összerakja a saját "ízlése" szerint az ő saját maga elképzelt technikáit, és alkalmazza a gyengébb osztálytársai ellen. Rajtam nem hiszem,hogy tudná alkalmazni, de ha látnám,hogy máson igen, oda mennék semmi különöst nem csinálnék, hátulról tökönrúgás,kereszt fojtással húznám hátra és a fejét beleb*sznám a táblába. Mindig is utáltam mikor valaki a gyengébbet támadja ok nélkül. Semmi extra nincs ebbe, nyilván egy képzett ember a keresztfojtásból kibírna szabadulni, de egy ilyen szarláda mint ő nem hiszem. Ágyékrúgás ellen hátulról meg nagyon nem lehet mit tenni. :D
2013. jún. 25. 17:25
 14/14 dftgsgvghgev ***** válasza:

Aki nem gyakorol eleget, az többet és nagyobbat hibázik. Te magad is feltételezed, hogy a támadónk kontár módon rakhatja össze a technikáit internetes videókból. Partner nélkül. Olyan nélkül, aki ismerné a technikát, tudná, hol vannak a gyenge pontjai, és kijavítaná a támadónkat. Magyarul, nagy az esély rá, hogy támadónk munkája hibás. És itt félretehtjük egy kicsit azt, hogy elméletben/profi módon végrehajtott technikából mit lehet megcsinálni, és mit nem. Mert a támadónk nagy eséllyel nem profi, és nem csinál minden papírforma szerint. Tehát nem történik minden papírforma szerint.

Olyanokon, akik soha nem tanultak ízületekkel manipuláló harcrendszert, egy hibás technika is működőképes. Sokan már attól lemennek, hogy fáj a csuklójuk, még akkor is, ha blőd módon dolgozik velük az ember. Semmi nem garantálja, hogy a támadónk jó. Csak annyit tudunk, hogy az áldozatok képzetlenek. Ez óriási különbség!

Mert ha a támadó tényleg csak netről tanul (amennyiben feltételezzük, hogy nem csak hencegett, hazudott, amikor a Kérdezőnek ezt elmondta), akkor nagyra nő az esély, hogy blőd hibát vét. Még akkor is, ha a feszítés amúgy fájdalmas. Plusz, a feszítésig el kell jutni. Sokan már itt hibáznak, amit ki lehet használni.

Ütőtávon kívül maradni, úgy irányítani az ellenfelet, hogy ne tudjon kontrázni... Ezek megtanulásához partner kell. Pont. Az ok egyszerű: kell, aki visszaüssön. És sok partnerrel kell dolgozni, mert már maga az befolyásolhatja feszítést, hogy milyen alkata van az áldozatnak. Pl. egy piszok laza kung-fuson más fog működni, mint egy úszón. Márpedig, ha az áldozatok tapasztalatlanok, és nem jut eszükbe, hogy üthetnének, rúghatanának, akkor a feszítést úgy is meg lehet csinálni, hogy egy sor esélyt adunk az áldozatnak a kontrához. Mert az áldozatnak gőze sem lesz, hogy kontrázhatna is. Épp elégszer láttam már, hogy kezdők egymáson meg tudták csinálni a feszítést, de amikor taspaztalthoz kerültek, kaptak egy taslit.

Befeszített csuklóval nehezül a feszítés. Főleg, ha valaki karból, erőből csinálja a feszítést. Sokszor előfordul, főleg, ha ezt külön nem gyakorolták, hogy ilyenkor a feszítést csináló keze egyszerűen lepereg az áldozatról. Biztos próbáltál már csuklófeszítést csinálni ökölbe szorított kézen. egy laza és egy ökölbe szorított kéz között van némi különbség. Főleg egy tapasztalatlannak. Persze, ha voltál olyan dőre, és a feszítés közben feszíted be a csuklód, az gázosabb már. De ha az elején csinálod, avval egy tapasztalatlan támadó nem mindig tud mit kezdeni. És semmi okunk feltételezni, hogy a támadó tapasztalt.

Nekem ezek a tapasztalataim, amit abból nyertem, hogy társaknak segítettem tanulni, vagy csiszolni a tudásukat. Az, hogy egy feszítés hogyan működik a gyakorlás során, hogyan működik az utcán, és hogyan működik elméletben, gyakran három különböző dolog. Ahhoz hogy ez a három eggyé váljon, iszunyú sokat kell gyakorolni. Amitől egy kiskorú, másokat bántalmazni szerető támadó még nagyon messze áll. Én is, ami azt illeti.

De nem véletlenül írtam, hogy ha nagyon fáj a feszítés, akkor ne próbálkozzanak már evvel a két módszerrel. Akkor nekik ez igen balesetveszélyes lehet.

2013. jún. 25. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!