Ebből a fogásból hogy lehet szabadulni?
az önvédelem első szabálya,ha a kellemetlenkedő beér ütőtávba,akkor támadni kell.
szóval az,ha hagyod magad fogdosni alap taktikai hiba.
előtte mond neki ezt-
már megint fogdosni akarsz te buz-eráns?
ne taperolj,hanem tedd fel a kezed és boxoljuk le!-persze nem várod meg míg felrakja,hanem lezúzod a francba:D
ez a legjobb amit tehetsz.
Egy kravmagás semmihez sem ért.
Ha pedig internetről 'tanul', akkor kizárólag azért lehet sikere, mert neki van egy (primitív) elképzelése, és te/ti hagyjátok. Ez szép, mert hülyékkel nem kell foglalkozni, jól csináljátok.
De akkor is jól csinálnátok, ha orrba vágnátok.
Az is jó amit Korbács úr írt.
Buz.izzátok le az én nevemben is!
Azért ez túlzás,hogy a kravos "semmihez sme ért" de most vitába nem kezdek bele.
Kérdező: Én kravozok. Internetről nem olyan tanulni, mondhatni úgy is,hogy nem lehet tanulni mert nincs melletted az edző aki kijavítja a hibákat, mondja,hogy mit korrigálj,stb,stb. Amit csinál az osztálytársad az a csuklófeszítés, sok esetben a kravban késes technikáknál szokták alkalmazni és miután így a földre vitték ez után tépik ki a kezéből a kést. Ő csak nyilván "naturban" alkalmazza ahogy írtad. Így láthatatlanba nehéz elképzelni de gondolom úgy csinálja,hogy egyik kezével lefogja a csuklóját másik kezével meg a kézfejét csavarja. Ebből nem lehet kijönni csak megelőzni(vagy is kilehet, de ezt neten keresztül,írásban elég nehéz elmondani). Vagy csináld úgy,hogy mikor megfogja a csuklód(ne várd meg még a kézfejed is megfogja), a kézfejed át"forgatod" az ő csuklójára, megfogod erősen, és a könyökét erőteljesen szorítod,nyomod lefele, ezáltal nem bír talpon maradni, irányítani tudod és lendületből,erőböl beleb*szod valamibe a fejét. Ha nem akarsz ennyire durva lenni akkor csak lendületből csinálod , és térden rúgod. Így is a földre kerül csak nem annyira fájdalmas. Ezt rád bízom. Vagy egyszerűen ne hagyjátok. Látod, közelít feléd, hátrahajolsz, és erőből gyorsan tökön rúgod. Brutálisan fájdalmas, és jó pár percig nem tud felkelni a földről, ott fog fetrengeni és megalázott helyzetben lesz. Vagy másik. Jön feléd, kitérsz balra és telibeb*szod a fejét. Akár lendületből, akár egyenes, akár horog,parasztlengő, igazából mindegy.Mivel neten tanul nyilván nem tud védekezni és ellentámadni. De bármit használhatsz a krav mindent megenged, ami a közeledben van. Mondjuk iskolába n e legyél annyira brutális, mert te szívod meg (igazgatói, ki is rúghatnak,stb) de értsen belőle,hogy többet ne rajkodjon..
Azon túl, ami már elhangzott, ilyen kitekerésnél gyakori hiba, főleg ha partner nélkül tanulják be, hogy a "kitekerő" "kitekerés közben" nem tart kellő/biztonságos távolságot az "áldozatától". Vagyis az esetek többségében le lehet keverni egy pofont, beütni bordára, vagy gyomorszájra, meg lehet rúgni a másikat. Van, aki a meglepetéstől ilyenkor kiengedi a feszítést (nem mindenki, de egy tasli akkor is fájni fog :D).
Vagy, ha már ráfogott a kezedre, befeszítheted az egész karod, ahogy csak bírod. Ha nem gyakorolta be, mihez kezdjen befeszített karral, kevesebb esélye lesz befejezni a feszítést (vagy ne, feszítéstől függően). Ettől ugyan nem szabadulsz ki, e a feszítést is nehezebb megcsinálni.
De ha nagyon fájdalmas a feszítés, akkor ezt inkább hanyagold.
A legjobb tényleg az, ha nem engeded megfogni a kezed.
"Mikor már feszíti a csuklódat akkor nem nagyon tudsz ütni rúgni mivel már úton vagy a föld fele.."
Igen, ha egy Jujutsu mester éppen ki akarja tépni a gerincét. De most egy vélhetően buta, iskolás neten iskolázott 25-ös szintű 'wannabe kravmagawarrior' a kérdés alanya.
Szerintem egy 50 kilós kiscsaj kiszabadulna a delikvens pusztító fogásából ha előtte orron törölné. És szerintem egy 50 kilós kiscsaj is orron tudná törölni, lévén hogy wannabe kravmaga warrior a gazember.
B@rom.
Én beszóltam most bárkinek, bármire is? A magam véleményét leírtam, egyedül a kérdésben szereplő agresszív gyökér ellen irányult pár nem túl kedves megjegyzésem.
Erre valaki fogja magát, és engem elkezd nekem beszólni.
Neked fogalmad sincs arról hogy én miben mekkora szakember vagyok, de egy szóval sem bizonygattam hogy én bárkinél, bárhol jobb lennék, hogy én közelharci szakértő lennék. Ez a te szánalmas, kisebbségi komplexustól bűzlő kis lelkedben tűnik csak így. Én nem írtam hogy nagy mester vagyok, csak felvetettem azt, hogy ha egy kis senki iskolás kölyök megfogja a kis osztálytársának a csuklóját feszítés céljával akkor még bőven van idő eltörni az orrát. És igazam van, mert egy gyenge, képzetlen embernek sok időre van szüksége mire megcsinál egy ízületmanipulációt, pont. Ezeket harcművészek éveken át tanulják, mire valóban tudják alkalmazni, nem interneten pár hét alatt megtanult dolgokról van szó. Tehát akinek a tudása odáig terjed, hogy az internetről 'tanult' azt bármikor, bárki arcon tudja csapni úgy hogy ott marad.
Csak azért hogy beszólhass valakinek, nekem még ne szóljál be, mert értelmetlen. Nem volt nagy az arcom, semmit nem írtam amivel mások idióta kötözködését kivívtam, úgyhogy eriggy a francba fárasztani mást, ne engem.
"Erre valaki fogja magát, és engem elkezd nekem beszólni. "
Ez az Újmagyar. Természetesen azt jelenti hogy 'elkezd nekem beszólni'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!