Kinek jó a kickbox?
Lassan 1 éve aikidozom de mivel nem gyakorlunk az edzésen ütést meg rúgást ezért elszeretnék kezdeni kickboxolni vagy boxolni. Körülbelül 50kg vagyok és 160cm 16 évesen szóval nem vagyok nagydarab. Ajánljátok így is a kickboxot? Vagy mit kéne elkezdenem? Kickbox edzésen kötelező ringbe szállni egy másik ellen?
köszi előre is
Nem kötelező, de ha nem gyakorlod másik fél ellen, akkor nem ér semmit.Sem reflexed, sem a védekező/támadóképességed nem fejlődik kellőképp, úgyhogy kell a sparring.
Először is mi a célod?Verekedni akarsz 'megtanulni', vagy hobbi gyanánt szeretnéd űzni?
Amúgy, mivel alacsony vagy, ezért inkább a Karate-t választanám, mégpedig az okból, hogy 160 cm-es magassággal nem fogsz tudni magasra rúgni, és az ütéstávolságod is rövid, ami nehézséget okozna.
A Karate meg sokkal inkább összpontosít arra, hogy az ütések, rúgások nagyon kis távolságokon belül érjenek 'célt', ugyebár a Karate-t Japánban fejlesztették ki, ők meg alacsonyak ugyebár, tehát ezt javaslom, sokkal jobban passzolna hozzád, meg persze nem az a cél, hogy hülyére verd a másikat.
Remélem segítettem.
An itt hüyeség, látom.
A Karate nemjapánban fejlődött ki, hanem Okinawa szigetén, ami valójában egy kultúrális és gazdasági csatorna kína és japán között. A karate alapja a kínai kung fu és kempo. Az Okinawán sok kínai ember élt tőlük tanultak ökölharcot a japánok. A "Kara Te" eredeti jelentés "Kínai Kéz" volt, szóval ennyit arról, hogy a japánok fejlesztették ki.
A Kick Box pedig a Karatéból lett kifejlesztve (karöltve a Kung Fu-val és Tae Kwon Do-val) szóval semmivel sem lenne jobb, h karatéznál Kick Box helyett.
Ha már annyira akarsz ütni meg rúgni is, akkor járj Ju Jitsu-ra. Abból fejlődött ki az Aikido és a Judo, na meg ott tanulsz ütést és rúgást is...
Én mindenképp ajánlanám a Kick-Boxot, a karaténál szerintem sokkal jobb.
Nem kötelező ringbe szállni, de ajánlott.
Mindegy menj kickboxra én ismerek olyan kis kickboxost aki elég ütőképes igaz lecsapnám, de csak azért mert én kung fu-zom és birkóztam is.
De ha mész kickboxra akkor ring is ajánlott mert anélkül az semmi ringbe gyűjtöd a tapasztalatot.
Egyébként karate is lehet jó mindkettőt próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!