Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sok ember fel sem fogja, hogy...

Sok ember fel sem fogja, hogy mi van ezeken a hegycsúcsokon?

Figyelt kérdés

Olvasom itt a témákat a hegymászók tragédiájáról és olyan elképesztő hozzászólások vannak... Főleg, hogy egyértelműen lejön, hogy látták a híradót, olvastak róla. Nem látják milyen hegyről van szó? Nem fogják fel milyen körülmények vannak, mi az a 8000 méter, nincs oxigén, -30 fok van stb. stb.

És akkor írogatják, hogy jaj hát küldeni kellett volna 40 serpát, meg gps meg helikopter meg ilyenek...

Egy fele ekkora hegyen is kihívás, ha valakit le kell hozni, komolyan nem fogják fel egyesek, hogy nem a Kékesre menet, vagy a Rám-szakadékban tűntek el, hogy csak úgy felrohanjon pár ember egy hordággyal és lehozza őket?

2013. máj. 24. 01:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én próbáltam elképzelni a fiúk utolsó óráit

Sztem Zsolt akkor már megbánta, hogy reszkírozott

Mivel nem is keresték a négyes tábor fölött, lehet hogy Zsolt abban az időpontban még életben volt (ha Péter

nem is)- Az éjjelt nyilván nem élte túl, de addig még lehet, hogy élt és nagyon megbánta ezt az egészet- Szégyenében bebújt egy sziklarepedésbe és arra gondolt, hogy akkor most már mindennek vége

2013. máj. 27. 23:38
 12/14 anonim ***** válasza:

Meg a nepáli turisztikai minisztériumtól miért ajánlották akkor, h. még akár helikopterrel is fölmennének (hogy hogy azt nem tudom, mert áll.lag

max hétezer m-ig tudnak fölmenni), ha tudnának egy "konkrét" helyet megnevezni- Tehát segítettek volna, ha hamarabb szólt volna valaki Dehát nem szólt senki

Így meg ott pusztultak

2013. máj. 27. 23:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy a Népszava birtokába jutott elektronikus levélváltás azt bizonyítja, hogy aggódó civilek csoportja már május 22-én felvette a kapcsolatot Magyarországról egy nepáli céggel, amely vállalta volna a Kancsendzöngán eltűnt Erőss Zsolt és Kiss Péter helikopteres felkutatását,

és esetleges mentését.

A "Fishtail Air" a levél szerint pénzügyi garancia-vállalás esetén egy "AS 350 B3" típusú helikopterrel, profi sherpákból álló mentőcsapatot tudott volna felvinni - az időjárástól függően - akár 7000 m magasság fölé is. Úgy tudjuk, a mentést itthonról szervező civilek, hazai céges kapcsolataik révén szponzorokat is tudtak volna szerezni, így nem lett volna akadálya a nepáli cég megbízásának, amelyet még hasznosabb lett volna már május 21-én elindítani, hogy Erőssék a harmadik éjszakát már ne a szabadban töltsék- Sajnos

nem sikerült összehozni a mentőakciót- bár Pétert már nem lehetett volna megmenteni (hatényleg lezuhant)

2013. jún. 9. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Igern

De nem tudtuk, mi történt konkrétan

(Csak a spanyol(ok) beszámolójából lehetett valamit

következtetni) Pétert sajnos már nem lehetett volna

megmenteni (miután leesett)

2013. jún. 11. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!