Szerinted előkerül-e Erős Zsolt hegymászó és a társa?
Az a szörnyű, hogy (elvileg) tudniuk kellett, mire vállalkoznak, ha elindulnak elegendő víz meg sátor, hálózsák nélkül-
Mégis úgy indultak el- Egyszerűen el sem hiszem!
Na meg ahogy "mentették" őket-
Huszonegyedikén tizenegy óra körül nagyon jól tudhatta az exp. vezető, hogy rögtön el kéne indulni menteni-
De csak annyit mondtak másnap, hogy "nem találtak sherpát, aki eléggé pihent lett volna"-
Agyrém- Persze már akkor minden hiábavaló lett volna ezek szerint- Az egészet nem így kellett volna megszervezni- És erről nem csak Zsolt "tehetett"
Még belegondolni is rossz, hogyha esetleg visszafordultak volna, akkor most életben lennének
és jöhetnének vissza a családjukhoz-
Nem lett volna szabad ennyit kockáztatni én azt mondom
Elképzelem, ahogy a sötétben ott botorkáltak!
Nem is tudom, tudták egyáltalán merre vannak?
(Hiszen ott nincs térkép) Rémálom
Sajnos ha Péter lezuhant, és Zsolt nemkapott
már segítséget (nem vitt neki senki vizet)
akkor még egy éjjel nem nagyon lehet kibírni sátor
meg hálózsák nélkül
Az exp. vezető (áll.lag) csak később tudta meg, hogy
P visszament. A serpák azt hitték, megbolondult, amikor visszafordult segíteni a Hópárducnak. Képes lett volna elérni a négyes tábort, s akkor biztosan túléli"- mondta Kollár Lajos.
Arról is beszélt, hogy Erőss Zsolt a végsőkig hitt benne, hogy épségben jut le a hegyről, ereszkedés közben azonban hirtelen elfogyott az ereje: elejtette a hátizsákját, reggel pedig már nem látott, és összefüggéstelenül beszélt. "Utoljára 21-én délután háromkor beszéltünk. Azt mondta: megpróbál lemenni. Akkor hallottam őt utoljára"- emlékezett vissza. Szerinte Zsolt ugyanannyi folyadékot vitt magával, mint máskor, de ez a mennyiség most kevésnek bizonyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!