Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdő sportot válasszak?

Yellowiesel kérdése:

Milyen küzdő sportot válasszak?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! 14 éves vagyok 5 évig karatéztam és szeretnék ketrecharcos lenni és az a kérdésem hogy milyen küzdősportot kéne tanulnom hogy ketrecharcos lehessek. Edzésre székesfehérváron tudnák csak járni.

2013. máj. 2. 17:33
1 2
 1/12 Simon0211 ***** válasza:
A ketrecharcban többféle harcstílus megengedett. Még mai napig emlékszem mikor fiatalabb koromban egyszer láttam a szezon végi kiütéses győzelem összefoglalót. Egy öregebb karatés volt egy boxolóbb stílust használó ember ellen. A "boxoló" folyamatosan próbált támadni. Az öreg csak védekezett egy olyan fél-egy percig. Csak a tökéletes pillanatra várt és egyetlen egy fejrugással (mavashi geri) "kiütötte" a fickót. Alapvetően amúgy egy MMA földharc elsajátítása nem lesz károdra!
2013. máj. 2. 18:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szükséged volna egy álló és egy földharc stílusra. A karate jó alap, esetleg még eljárhatsz bokszra a kéztechnika miatt.

Földharcnak pedig leginkább a Judo-t vagy a Brazil Jiu Jitsu-t ajánlanám.

Amúgy honnan szedi minden tizenéves, hogy ketrecharcos akar lenni? Mármint mi olyan jó a ketrecharcban, hogy mindenki azt akarja csinálni?

2013. máj. 2. 18:23
 3/12 Villácska ***** válasza:
Mert amatőr szinten jó MMA-zni nem mindenki milliárdos versenyző akar lenni ezt nem értitek meg. Az amatőr ketrecharcos is ketrecharcos.
2013. máj. 2. 19:35
 4/12 anonim ***** válasza:
"14 éves vagyok 5 évig karatéztam és szeretnék ketrecharcos lenni".....igen ennyi idős korban mindenki, vagy pankrátor vagy kommandós vagy MMA-s huszár akar lenni....sebaj, majd kinövöd. :)
2013. máj. 3. 11:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Nekem a ketrecharc azért tetszik mert többféle harcművèszetet is lehet benne kombinálni és amúgy kommandós is szeretnék lenni :)
2013. máj. 3. 22:37
 6/12 anonim ***** válasza:
"és amúgy kommandós is szeretnék lenni :)".....mondom én, hogy majd kinövöd.
2013. máj. 3. 23:09
 7/12 anonim ***** válasza:

Kommandósként akkor inkább felejtsd el a ketrecharcot, mert köze nincs a valódi közelharchoz.

Inkább járj Japán Ju Jitsu-ra, a TEK-ben is azt nyomják; abban van álló meg földharc is, meg mindenféle elfogó/rögzítő technika...

2013. máj. 4. 01:58
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy nem rendőr suliba megyek ès így nem sok esélyt látok rá hogy TEK-es legyek
2013. máj. 4. 08:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor hogyan is akarsz kommandós lenni?
2013. máj. 4. 11:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Na, szóval egy újabb egyén, aki ketrecharcos akar lenni. Már lassan minden héten lesz egy ilyen kérdés, de te legalább nem egyből "MMA edzésre" akarsz menni, ez már jó pont.

Rúgni már valamennyire tudsz a karate miatt, így arra nem kell annyira koncentrálnod, mivel az MMA meccseken annyira nem szoktak rúgni.

Így marad az ütés technikák és a földharc technikák fejlesztése. Előbbi fejlesztésére kezdj el bokszra járni. Ugyanis ennek van a legjobb ütéstechnikája.

Aztán van még a földharc. Itt több választásod is van: Judo, BJJ, Sambo. Ezek közül kell kiválasztanod egyet, és ezt kell éveken át csinálnod majd még a karate (ha majd még akarsz karatézni) meg a boksz mellett.

Addig meg próbálj meg minél több versenyekre eljárni tapasztalat szerzés céljából (meg fel is fedezhetnek téged az MMA szervezetek).

Majd úgy 17-18 éves korodban kezdj el járni MMA edzésre, ahol segítenek összegyúrni neked a karatét, a bokszot meg a választott földharcot. Addigra, ha szerencséd lesz már elterjedtebb lesz a normális MMA edzés, és nem olyan állapotok fognak uralkodni, mint napjainkban. Ha már sikeresen összekombináltad, akkor elkezdhetsz járni amatőr MMA versenyekre (ne akarj majd egyből profi versenyekre menni!).

Na, ha mindent így csinálsz, akkor lehetsz ketrecharcos majd 18-21 éves korodra.

2013. máj. 4. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!