A shaolin papok tudnak egyáltalán harcolni, vagy csak ugrabugrálnak?
Nekem inkább tűnnek ügyes akrobatáknak, mint valódi jól bunyózó embereknek.
http://www.youtube.com/watch?v=3JgMmj4XnEI
Jó oké, hogy ez a videó egy bemutató. Viszont szerintem a shaolin kung-fu manapság már a shaolin papoknak sem hasznos. Ők már olyan buddhista szerzetesek akik a vallás gyakorlása mellett, idegenforgalomból és turizmusból tartják fenn magukat és a kolostort, éppen ezért gyúrnak ennyit az ilyen akrobatikus bemutatókra, ami ugye már alig van köszönő viszonyba az igazi kung-fuval. És mivel manapság nincs szükségük arra, hogy botokkal, szablyákkal és nuncsakukkal megvédjék a kolostort (na meg nem is nagyon tudnák szerintem egy lőfegyveres rablóbanda ellen...ez most csak egy példa). Maximum szerintem még ilyen wushu bajnokságokon vannak ott a zsűriben, de ez már csak sport.
Gondolom én így, persze ez az én szubjektív véleményem. Szerintetek?
Hát a bemutatón persze hogy látványos mozdulatokat csinálnak,azt kajálja a nép.
De viszont rendkívül kemények,erősek és gyorsak.Napi több óra gyakorlás után ez nem csoda..
Én tanultam egy darabig Shaolin kungfut,a mesterünk Kínában tanult egy ideig,valódi shaolin papoktól.Hidd el,elég jó:)
Az a ugrabugráló pap olyat rád b@sz, hogy meg halhatsz! :D
Nem hiszed? Menj el shaolin kung fu-zni egy nagymesterhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!