Fegyencedzést csinálok, és gugolásnál ropog a térdem, mit lehet ellene tenni?
Nekem is ropog, elég régóta. De utóbbi időben fejlődést érzek. Leírom én mit csinálok.
Pár hónapja fegyencezek, és lelki ismeretesen, szorgosan nyúzom az első szintet mindenből, ennek megfelelően a guggolásból is, mindaddig amíg úgy érzem nem elég tökély a végrehajtás. Eleinte emlékszem, a levegőbe tartott terheletlen lábam, milyen koordinálatlanul rángott oda vissza, még ropogott is, most már szép olajozott a mozgás és csöndes. Ezzel is egy picit szűnt, de attól jobban, hogy még komolyabban kezdtem előtte nyújtani, türelemmel, odafigyeléssel.
Amikor a legtöbbet kezdett javulni, az pedig akkor kezdődött, mikor hónapokkal ezelőtt, lépcsőre váltottam a liftezést, gyaloglás közben pedig odafigyelek az egészséges talp-tovagördülésre, és egyáltalán a talpív - magától lúdtalpam lenne - tudatos tartásában.
Na és persze a helyes táplálkozás. ( ld. glukozamin, csirkecsontporc lerágcsálása stb)
Lényeg, a térdszalagok, és ízületi felszínek valóban több odafigyelést, türelmet kívánnak, főleg ha MÁR ropog.
Illetőleg, ha ezidáig keveset gyalogoltál, lépcsőztél, ezen változtatva, a térdedet helyén tartó, fixáló izmok, napi tonizáló edzése - a séta - segítik a térdízület olyan alaphelyzetének beállítását, melyben a stimulusok egészséges irányból érik, csökkentve a kopás rizikóját, utat adva az épülésnek.
pseudo OFF:
Érheti károsító hatás a térdedet túlsúly miatt is, ha erről van szó, orvoslása szintén segíti a javulást.
tipp: egészséges és fenntartható étrend, ajánlom az Intermittent Fasting elvét, amit pl a Harcosok Diétája taglal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!