A TaplalkozasHarcmuves nicknevű válaszoló tud egyáltalán verekedni?
Jó, oké...
Akkor úgy kérdezem, hogy ő képzett harcművész (szóval van használható harcművészeti tudása) vagy csak okoskodik itt a gyik-en? Sparringolt már vele valaki?
5: ez nem igaz, csak rá kell szánni az időt, hogy találkozz az emberekkel.
Kérdező, Te meg ne szidd a Papát.
Ha már így meg lettem említve, én vagyok az a bjj-t tanulmányozó emberke, aki elhívta a fent említett úriembert egy edzésre. Nem igazán ámultunk el a teljesítményén, legyen elég ennyi.De őszintén nekem azzal hogy technikailag valaki nem jó, nincs sok bajom. nem ez méri az embert a szememben.
Sokkal nagyobb probléma itt az emberi kvalitások hiánya. Elég rosszul esett, hogy a meghívást követően egy másik fórumon tiszteletlenül beszélt a csapatunkról. Arról a csapatról, aki vendégül látta. Természetesen lehet véleménye, de jobb szerettük volna, ha ezt ott, még a helyszínen közli velünk, nem pedig a hátunk mögött beszél ki minket.
végezetül szeretnék idézni Taira Shigesuke Bushido Sosinsu című művéből:
"...foglalkoznak ugyan a háború művészetének tanulmányozásával, de mindezt helytelenül, akkor oly nagyra lesznek tudásukkal, hogy önteltségükben mindenki mást lenéznek maguk körül.Magasröptű szónoklatokban szajkózzák téves elméleteiket, megtévesztik az ifjúságot, és kárt tesznek a jellemükben. Noha a saját tehetségüket dicsérő, magasztaló szavak helyesnek és igaznak tűnhetnek, szívükben csak mohóság lakik, s magukban egyre csak a veszteséget és a nyereséget számolgatják. Személyiségük egyre csak torzabb és torzabb lesz, míg végül teljesen elveszítik a harcos értékeit. Ez a hiba a hadtudományok immel-ámmal történő ápolásából fakad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!