Most elkezdeni boxolni?
20 éves vagyok és nagyon megtetszett ez a fajta küzdősport.
Vagyis az egyik roma osztálytársamat(boxoló) elnéztem ahogyan verekszik(sulin kívül) és nagyon tudót a srác.
Bár én nem tudom mikortól érdemes ezt a küzdősportot elkezdeni gondoltam megkérdezem olyanoktól akik már űzik ezt a sportot vagy sokat tudnak róla.
Szóval:
-Hány évesen lehet gond nélkül elkezdeni az első edzést?
-Milyen súlycsoportba kerülnék be 185 cm 95-100 kg-os mérettel?(Nem vagyok zsírdisznó inkább erős csontozatú):D
-Kell-e hozzá előedzettség?
-Mennyibe kerül a felszerelés és egyebek?(tudom a terembérlet változó)
-Mekkora távokat kell tudni lefutni vagy sprintelni?
Várom a válaszokat!
12 13 evesen a legjobb elkezdeni egy kuzdosportot legyen az boksz etc
nehezsuly
nem de boksz mellet legalabb egy heten 3 szor elkell menni futni kocogni
egy jo bandazs 2000 rongy korul van egy keszgyu 12 15 rugo kozt van fejvedo 4 5 ezer
nem szabad sprintelni ha alabbol nem jarsz el futni akkor mindig egyre tobbet elkezdet 2 kilometerel aztan mindig hetente raemelsz kettot kb 14 nel erdemes megallni
helyesirasert bocs franciorszagi a gepen
Köszönöm a válaszokat!
Előedzettségről talán annyit mondhatok,hogy 5 km-t kocogok heti 6 alkalommal és kb 30-35 perc alatt kocogóm le tehát nem egy nagy vasz-isz-dasz!:D
Martin:
Akkor a korom miatt már nem lehetek profi bokszoló?
Sportolási szinten érdemes elkezdeni?
Bárkiből lehet jó boxoló 20 évesen még pont időben.
Egyébként ebből is látszik, hogy a cigányok visszaélnek azzal a tudással amit a kezükbe adnak.
Szia! Az 5000 m kocogas nem artalmas, de inkabb a sprintet es a kocogast kellene valtogatnod, hiszen a boksz nem a hosszutavfutasrol szol, az nem egy linearis dolog, inkabb “kaotikus”, es hiaba futsz le kitartoan 5000 m-t, a ringben ugyis “meghalsz” az elso ket percben.
Az sem baj, ha a boksz mellett dzsudoedzesekre is eljarsz, igy akkor sem er meglepetes, ha esetleg foldharcra kerul a sor.
A kung-fu, karate, cuiko, dzsibidzsubi (a muay thai-t nem ide sorolom) a filmeken jol mutatnak, de lassuk be, hasznuk nem sok.
Ha mar eltoltottel par evet a ringben es kezded erezni mirol is van szo, az utcan inkabb ne hasznald, vagy ha igen, inkabb pofonokat osztogass.
1.) Az oklodre szukseg lesz a sporthoz, balesetek pedig mindig adodhatnak (pl. a foga beleall a kezedbe, majd egy fasza kis husevo bakterium lezabalja a kezed)
2.) Ugyis egybol levagjak, hogy nem erdemes probalkozni ellened
3.) Konnyen tudsz komoly serulest okozni, akkor pedig a biro elkuld jopar ev mozigepeszt-tanfolyamra, ahol Ricsard Borton filmjeit nezegeted, ha erted, mirol van szo (a lelkiismeretedrol, ha van neked olyan, nem is szolva)
Roviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!