Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » MMA harcos szeretnék lenni de...

MMA harcos szeretnék lenni de egy jó ideig csak boxolni van lehetőségem. Elég hozzá egyenlőre?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
hát én 5. éve mma zok, egyszer összekerültem egy boxolóval a ringbe és úgy terveztem, hogy földre viszem leszorítom és kész is:) csak eltervezni könnyebb volt.. én azt mondom, hogy egy jó boxolónál nincs jobb.. nagyon gyors és üt olyat amilyet a ló rug, amikor beléptem, hogy elkapjamfelülről ütött egyet meg is szédültem, majd a második ütéstől padlót fogtam, szégyen vagy nem 2 ütés voltam.. szóval szerintem egy boxolónál nincs jobb, én most akarok inkább boxra állni.
2013. febr. 8. 23:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. febr. 9. 01:40
 3/7 anonim ***** válasza:

alapvetően 2 típusú mma harcos létezik.

a striker: jó állóharcos, boxoló, célja, hogy a harcot állva tartsa. jó ütés/rúgás technikák, jó földrevitel védelem kell jellemezze. földharctudása nem kimagasló, nem ismeri a pozíciókat, váltásokat, sweepekt, submissionokat annyira, hogy hatékonyan alkalmazza. Ezért kerüli a földharcot.

a grappler: földharcos, célja az ellenvél földre vitele, domináns pozíció szerzése, és a feladásra kényszerítés. minimális állóharc tudás jellemzi, viszont fejlett bírkózó képességekkel, hatékony submissionökkel van felfegyverezve.

nyilván te egy striker leszel. ha mma-ra adod a fejed, meg kell tanulnod kivédeni a grapplerek földrevitel próbálkozásait. ez szvsz nehezebb út. a bírkót nehezebb megtanulni, mint a boxot. nem nagyon van olyan boxoló, aki késöbb jó lett volna földharcban.viszont van néhány bírkózó, akik egész jók lettek boxban, pl Josh Koschek, akinek egy csomó ko győzelme is van.

2013. febr. 9. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:
próbálj meg mellé vmi földharcot is,ugy komplex leszel
2013. febr. 9. 19:20
 5/7 anonim ***** válasza:
A boxnak sok hátránya van, például a rúgások hiánya, gyakorlatilag értelmetlenné teszi az MMA ban.... Amúgy ajánlom néz a youtubeon box vs. Judo, box vs. Takewandoo,stb... Még fogsz lepődni, hogy mennyire nem ér semmit a box, egy fogás, vagy egy rúgás ellen, mert az elsó kommentező, nyílván tapasztalatlan volt a dobások, földrevitelek terén, de tényleg, nézzegess videókat, belátod, hogy ezt a sportot már csak a szponzorok tartják fenn....
2013. febr. 10. 01:58
 6/7 anonim válasza:
Boxban csak az baj, hogy a rugásokat nem tanulodmeg kivédni illetve rugás használatát sem szóval ha ringben össze kerül egy thai boxossal esetleg egy kick-boxossal akkor boxoló csak kezét tudja használni, thai boxos vagy kick-boxos pedig szépen szét rúgdosa a fedetlen lábát ás a boxoló ki sem tudja védeni. Láttam pár mecset elég rövid ideig tartott. De forditva is elsülhet ha a boxoló soroza akkor nem fog vissza rúgni a másik és a boxolóknak nagyon a kézmunkájuk ha pér ütés talál nem biztos, hogy felkelsz :)
2014. nov. 23. 10:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os baromságokat írsz.

Ha K1-ről lenne szó, akkor tökéletesen igaz lenne amit írtál, de MMA szemszögből nem igaz amit írtál.

Az MMA meccseket kétféleképpen lehet megnyerni.

1. Földharcban lekopogtatod az ellenfeledet.

2. K.O vagyis kiÜTÖD.

(és van a 3. a pontozásos győzelem, de ebbe most ne menjünk bele...)

MMA meccseken igen kevés rúgásokat használnak, van a klasszikus low-kick (combos), a tolórúgás, és amikor összekapaszkodnak akkor térdelgetnek egy kicsit. Ezeknek a rúgásoknak a 60-70%-a úgy mellé megy, mint annak a rendje. Ha egyáltalán nincsen rúgótechnikád akkor is simán lehetsz jó MMA harcos. Viszont MMA-ban ALAP, hogy jól üss! Legtöbb K.O-t az ütések okozzák, nem a rúgások.

Másrészt MMA-ban veszélyes rúgni. Mert amikor felemeled a lábadat egy rúgásra, akkor az ellenfeled lehajol, elkapja a támasztó lábadat (mert ugye rúgás közben egy lábon állsz, ami egy földharcos ellen nem valami stabil) és le is vitt a földre.

Ott van a K.J Noons, ő egy olyan MMA harcos, aki CSAK az ökölvíváshoz ért, még is megagyalt több BJJ-t és thai boxot használó emberkét a meccsein.

2014. nov. 23. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!