Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Karate: ez már a vég kezdete?

Karate: ez már a vég kezdete?

Figyelt kérdés

van egy ismerősöm, sensei már évtizedek óta. Most mégis visszaadta a praxisát, mert elege van a mai "nem akarom" "nincs kedvem" fiatalokból.

Ez már az előjele a rothadó társadalmunknak, ugye?

2012. dec. 30. 03:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem, hanem az ismerősöd égett ki, besokallt az évtizedek alatt.
2012. dec. 30. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudott alkalmazkodni ahhoz, hogy a világ megváltozott ma már nem a 70-es 80-as években vagyunk ahol elég, hogy felhúzzon egy gi-t és karatét oktasson, mivel van konkurencia. Aki nem tud eleget kínálni, szolgáltatni az törvényszerűen befuccsol, a tanítványai elszivárognak, a frissek meg szarnak bele pont azért amiért a régiek elmentek.
2012. dec. 30. 09:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

És van még valami, egy kis gond a karatéval.

A legtöbb helyen oktatott versenyport karate, az mi?

Azok a dojo-k, amelyek olyan tanulókat képeznek akiket általában elver a konkurencia (mondjuk vegyünk boxolókat, azok tényleg jók szoktak lenni) szégyent hoznak magára a karatéra, szerintem.

Akkor már érthető, ha valaki inkább elmegy WingChunozni, Jujutsuzni stb.

A másik pedig valóban a világ változása, manapság a karate edzéseknél sokkal 'másabb' thai box, kickbox és hasonló edzések válnak divatossá. Ahol végig lehet püfölni egymást, áh szó sincs komoly dolgokról, komoly technikákról de hát azokat amúgy is fárasztó megtanulni, és ki akar még szabadidejében is tanulni..?

2012. dec. 30. 10:03
 4/8 anonim válasza:

Ha valaki pihenés nélkül, folyamatosan foglalkozik gyerekek sportoktatásával, annak egy idő után elege lesz. Más irányú edzőmnél látom ezt nagyon durván, ő évi-kétévi 1 hónapos nyaralással oldja ezt meg.

Tényleg nagyon sok mostanában a motiválatlan fiatal, illeve az olyan, akit a szülő kényszerít, így még kevésbé akarja csinálni. Sportot tanulni csak úgy lehet, h igazán akarják, análkül nehéz dolga van az edzőnek.

2012. dec. 30. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:

vagy valószínű,hogy nem volt tisztában egy alap oktatási stratégiával.

tanítani,oktatni csak olyat érdemes,aki éhezi a tudást.

ezért kell a kezdőnek kezdőverés,nem bikából,de adni a képének.

rögtön az elején szembesíteni vele,hogy mire is jelentkezett,kell-e neki ez,ezt kereste-e.

és akkor már az elején letisztázódik.

mert az tényleg időpocsékolás,hogy edz az adott emberrel fél évet,aztán amikor először sparringol,kumitézik,akkor szembesül vele,hogy bakker itt fájdalom is van,ez nem csak tesióra.

elpazarolt az edző fél évet,a tanítvány meg nem jön többet.

valószínűleg az edző ismerősöd nem tisztázhatta ezt az edzései alatt.

2012. dec. 30. 13:35
 6/8 aikiboxer ***** válasza:
Az én volt senseiem is besokalt és abbahagyta. Ezek egyéni döntések, semmi köze a rothadó társadalomhoz.
2013. jan. 1. 20:54
 7/8 anonim válasza:
Én Teakwon-dos vagyok. A gyerekkori edzőm egy fantasztikus személyiség, minden edzésen kaptunk tőle "valamit", és amikor tinédzser fejjel néha ismét nála edzettem, akkor fogtam fel ezt. Ő mindannyiunk nevelését a szívén viselte. Sajnos én is azt veszem észre rajta, amit te is leírtál a mesteredről. Türelmetlenebb, nehezebben kezeli a helyzeteket. Szerintem igazad van, és az edződet is megértem teljes mértékben. Sajnos a rothadó társadalmat sokan nem veszik észre, hülyeségnek, nevetségesnek tartják, pedig nagyon is komoly gond.
2013. jan. 10. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzőekkel.

Annyi karateiskola van, hogy nem is számít ha egy pár bezárja kapuit.

Amúgy is lehet, hogy csak szar embereket fogott ki magának.

2013. jan. 19. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!