Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik hatásosabb/jobb önvédel...

Melyik hatásosabb/jobb önvédelemre? Wing Tsun kung fu, Kyokushin Karate, Aikido vagy Ju jitsu?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 12:17
1 2 3
 21/24 Bengah válasza:
51%
Egyértelműen a Wing Tsun. :)
2012. nov. 15. 18:51
 22/24 anonim válasza:
Én az Aikido-t ajánlanám, szerintem nézd meg az ehhez kapcsolódó oldalakat cikkeket. Persze nem tudom hogy milyen dojok vannak a közeledben, de mindenesetre szerintem érdemes megnézned a Kobayashi dojo hálózat oldalát.
2012. nov. 17. 16:50
 23/24 A87 válasza:

Ezt már 2 helyre is beszúrtam, mert válasz lehet a kérdésre. Ide is.

(Mivel az itt felsoroltakat igen hosszú ideje gyakorlom (beleértve a Krav Maga-t is... nos igen, utóbbiban megérted hogy miért jó a speciális rendszerek gyakorlása, meg az amalgam (kevert) rendszereké... jót tudod majd szűrni a hlyeségeket.

Nos, a kérdésre a választ nem tudom kinek a térkitöltésében keresed de... hosszú ezt ... elmagyarázni de csinálva őket, idővel egész egyértelmű.

Az alapján hogy 14 éve gyakorlok a testemmel koordinált harci mozgásokat (és akkor legyen ez a kategória) amiben ju-jitsu, aikido, dim-mak, wing tsun, wing tzun, box és krav maga jelentik a mozgást végül rájössz, hogy sokkal több elképzelhető harci helyzet van egy ember testfelületén mint ahány rendszer egyáltalán.

Azzal semmi újat nem mondok, hogy ezek hosszútávú gyakorlásával lehet olyan öndinamikát kifejleszteni, amivel lehet ... reagálni. Erőssége mindegyik systemnek van, 10+év normális gyakorlás után értelme is lesz.

Fogások, csavarások, rántások, kitérések, bőrérzék, dinamika, testalkat vs sytle... sok-sok pont van a az emberek saját patológiáján ami hozzá igazítja őket bármelyik stílushoz, mármint ahogy az fit-in... de részemről egyikre sem esküdnék kizárólagosan, mert személyesen senkire sincs "szabad", abszolút rendszer, még arra se aki kitalálta.

Pl.: Marketinget lerombolva a WT glass-cannon techinka sok sok évig. Talán a leghosszabb ideig beérő rendszer, 1-2 év alatt... felejtsd el.

A dzsicu, már más, hozzá több kinetikus IQ kell mint a többihez, mivel végül is dinamikus - statikus izommunka váltakozás. Szerintem ez a legrögtönzősebb... (vmi mozgástani tér-idő középérték szerint, rövidtávon a WT pl.)... a csak így alpárian.

Box... nem olyan egyszerű mint amilyennek tűnik, de túl lehet nyomni sallangal, ehhez inkább a saját tested kell érezned, meg tüdő ugye. Terjedelmes alveólussal.

Aikido... nos magam részéről ezt csak pár technika kedvéért csináltam, nagyon anatómus csavarásai vannak bár, de az egész rendszerhez kell vmi kiegészítő...nekem legalább is kellett.

kick box meg thai dolgok... én nem szeretem őket, de csak mert feltűnőek és kb. előre elmondatja a stylus a testtel hogy mire készül, és akár támadva akár védekezve ez ... nem ok. Erőnléti gyakorlataik közül viszony sok nagyot tud dobni.

Dim mak.... nos hosszú, a technikái hatástanilag nagyon jók, de ha nem tanulsz hozzá anatómiát megette a fene, érdemes frissíteni a dolgokat némi kortárs igazsággal is...

Krav Maga - forget the honour. heh, nos nem így van. Egyszerűen ez végre jól Össze Van Szedve. Ennyi nincs sallang (nem túl sok). Ezt onnan fogod tudni ha a többit is gyakoroltad több kevesebb ideig. Vagyis inkább észreveszed hogy mit is csináltál, csinálsz pontosan mikor verekedés van pl.

HIDEG FEJ. Ez kell, ehhez meg ismerned kell a tested, és másokét is általában. Limbikus rednszerből nem lehet verekedni, ösztönből 0 gondolattal sok-sok év, de hideg fej. Hidd el kevésbé fáj ha orrba rugnak. Számítasz rá, tudod mit csinálsz, ami máshogy nem megy.

Ez csak pár system és mikor oda kerülsz hogy tudod mit csinálsz...

Szóval nincs abszolút rendszer, és legyél felkészülve. Ami máshogy nem megy... Magamról meg. Nem, kicsit sem ezek töltik ki az életemet, egy éve már nem is járok edzésekre... csak ímmel ámmal szintentartás végett, de összességében olyan 20 év kell hozzá míg átlátod ezt a vitaképes leves GYAKORLATBAN. Elvben 1-2 perc elég hozzá...

2012. nov. 26. 04:08
 24/24 anonim válasza:
Amelyik jobban tetszik . Nézd meg az edzéseket interneten járj utána néz róla videókat és amelyik legjobban tetszik és az alkatoshoz is illik azt kezd el . Mindegyik nagyon jó önvédelemre
2023. febr. 9. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!