Melyik hatásosabb/jobb önvédelemre? Wing Tsun kung fu,
Kyokushin Karate, Aikido vagy Ju jitsu?
Szerintem kerüljük az általánosítást.
Egyébként én a WTvel vigyáznék, ne hagyd hogy akármit is bebeszéljenek a fejedbe, ha megnézed. Ha jó a jitsu edzés, szerintem arra menj.
2012. okt. 30. 22:21
12/24 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm és a Ju jitsut mennyire lehet használni, mennyire hatékony?
13/24 anonim válasza:
Sokan fikázzák az aikido-t de önvédelemre az egyik legjobb:D
Aki meg azt mondja hogy az aikdo nem igazi "az csak tánc" az óriásit téved...
Elhihetitek nem kamuzok, nekem már volt szerencsém aikido-sal "táncolni" :) (nem volt kellemes érzés elárulom)
2012. nov. 3. 00:09
14/24 A kérdező kommentje:
És az Aikido vagy a Ju jitsu jobb önvédelemre? melyik a hatásosabb,hatékonyabb?
Mint már mondtam, az Aikido a Ju Jitsu-ból lett kifejlesztve. Ezért mindkettő ugyanolyan hatásos, bár a ju jitsu-nak szélesebb a technikai repertoárja (pl van földharc, ütések-rúgások széles tráháza).
Ugyanakkor nagyon kevés a jó aikido edző, aki valódi aikido-t tanít, nem pedig társastáncot. Több dojo-ban is megfordultam, aikido és ju jitsu edzéseken egyaránt, és a jitsu jóval megbízhatóbb. Az aikido-ban sok mester csak "varázslást" taít, ju jitsu-ban ez annyira nem jellező. Tehát magyarországon, ha csak nem fogsz ki egy jó aikido mestert, mindenképpen jobban megéri ju jitsu-t tanulni...
2012. nov. 3. 13:08
16/24 A kérdező kommentje:
Értelek.Hát akkor,hogy megtudjam a kettő közül vajon melyik a jobb eldöntöm úgy,hogy megnézem mind két edzést így tudok összehasonlítást végezni.
Már az elején is ezt javasoltam neked. Ha igazán beható ismereteket akarsz szerezni, akkor ajánlom, hogy fordíts rá legalább egy hónapot (de legalább 2 hetet) minden edzésre, és akkor remélhetőleg mindent látni fogsz, nem csak mondjuk azt, amivel egy adott edzésen foglalkoznak. Például pont arra az edzésre ülsz be, amikor az aikido mester éppen kard anyagot tanít. Az megvezethet, hiszen az aikido elsősorban nem fegyveres harcművészet, holott te fegyvereket láttál azon az edzésen. Ezért hagyj időt magadnak, és a stílusnak, hogy megismerd őket, beszélgess a mesterrel és a haladó tanítványokkal és azután már könnyedén és biztonságosabban tudsz majd dönteni.
2012. nov. 3. 17:56
18/24 A kérdező kommentje:
Ez egy remek ötlet.És meg is fogadom köszönöm.
A helyedben én is a Jujutsu-t részesíteném előnyben, a lényeges különbség közte és az Aikido között hogy a Jujutsu agresszívabb. Ők megcsinálják odáig hogy földön van az ellenfél, de amíg az Aikido ott véget ér, ők még ott eltörik mondjuk a kezét, lábait, szóval kivégzik szinte az ellenséget.
2012. nov. 4. 12:14
20/24 anonim válasza:
Én aikido-t tanulok, és azzal, aki azt mondta, hogy csak földig viszi le aikidóban az uket(támadót) a tori(teknika használója), az nagyon téved. Ne felejtsük el a rengeteg szorítást, ami a teknikák egyik legkellemetlenebb része az uke számára.
2012. nov. 10. 22:04
Kapcsolódó kérdések: