Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kettlebellel végzett aerob...

Kettlebellel végzett aerob gyakorlat?

Figyelt kérdés

a swing egyértelműen cardio, intervallumos edzéshez tökéletes.

De ha én aerob mozgást akarok, akkor azt lehet kettlebellel?

pl ha 8-ast meg fej körüli edzést csinálok kellő ideig (tom ultra unalmas lenne) az inkább aerob lenne ugye? annyira nem viszi fel a pulzust.

2012. szept. 11. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Nehéz lenne 40-50 percig egy ilyen edzés és általában az aerob ezdésnek a láb egyenletes igénybevételével van értelme. És abban sem vagyok biztos, hogy nem menne fel a pulzusod anaerob tartományba.
2012. szept. 11. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
A kettlebell nem aerob edzésekre van méretezve nem is értem miért akarnál vele aerobozni...
2012. szept. 11. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Elég régóta kettlebellezem, így a véleményemet el tudom mondani. Attól függ, hogy milyen intenzíven, és milyen súllyal végzed. Alapvetően ugye a kettlebell egy kardioviszkuláris, erőnövelő sport, viszont tökéletesen alkalmas aerob típusú mozgásokra is. Mindez attól függ, milyen szinten vagy. Természetesen nem 40-50 percekig ugyan azt a gyakorlatot kell csinálni, mert az egyrészt teljesen felesleges fejlődési szempontból, másrészt baromi unalmas lenne. De, ha megfelelő technikával, és jó ismétlésszámmal tudsz olyan gyakorlatokat kombinálni, akkor aerobnak is jó. Például: 20 Swing, fél perc 8-as, vagy testkörül kombó, 10-20 percig jó. A Halo-t (fejkörül) nem ajánlom, mert az már egy más kategória. Ezt TGU-val, és akár Snatch-el lehet feldobni. Ami megjegyzem, az egyik legjobb kalóriafelhasználó gyakorlat. De ezt nyilván sokáig nem tudod csinálni. A profik is 10 perc után már a gyomortartalmukkal küzdenek, de alacsony ismétlésszámmal (max 10) meg lehet még tartani az aerob állapotot.

Ezek csak alap dolgok, de inkább nem írnék edzéstervet, mert nem vagyok instruktor, és nagyon könnyű olyat írni, amivel teljesen elrontanám az edzés hatékonyságát. Kérdezz meg egy edzőt, és ő nyilván szívesen ad olyan komplett edzéstervet, amivel elérheted a célod, nem csak ebből a 3-4 gyakorlatból.

2012. szept. 11. 18:11
 4/5 anonim ***** válasza:
ha 8-10 kilóssal csinálod,akkor szerintem nem annyira megterhelő,hogy kardióba lépj.
2012. szept. 11. 19:58
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2012. szept. 11. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!